Gazdagodott az úszók éremkollekciója
Sport

Gazdagodott az úszók éremkollekciója

Eseménydús hétvégén vannak túl a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület versenyzői. Grigorov Leila csoportja a Halászlé Kupán vett részt Baján, Novotny Attila pedig Székesfehérvárra utazott tanítványaival. Ahogy azt megszokhattuk, valóságos éremkollekcióval térhettek haza a versenyzők.

 

 

 

Baján hagyományosan november végén rendezik a kétnapos Halászlé Kupát, ahol román, szerb, szlovák egyesületek is részt vettek. Ezúttal mintegy 350 versenyző rajtolt a 25-ös medencében rendezett programon. Leila 8 fős versenyzőcsoportja nagyon szépen összekovácsolódott az elmúlt néhány évben. A már-már családias hangulatú megméretésen a munka is fontos szerepet kapott.

A Halasthermál és Merkbau Kft támogatásával készülő halasi versenyzők szinte végigúszták a repertoárt, 55 alkalommal álltak rajtkőre a két nap alatt. Az estébe nyúló szombati nap után frissen, fitten, jókedvűen folytatták vasárnap reggel tovább. Balog Vera, Király Anna, Bakró-Nagy Dániel, Flaisz Fanni és Véé Péter az egy évvel idősebbek között versenyzett, ennek megfelelően az egyéni legjobb időeredmények beállítása volt a feladatuk. Christ Izabella, Kiss Virág és Miklősi Fanni saját korcsoportjában méretett meg, dobogós és pontszerző helyezéseiknek köszönhetően Kiskunhalas a csapatverseny középmezőnyében végzett.

- Ismét nagyon sok egyéni rekord született, annak ellenére, hogy rákészülés nélkül, munkából érkeztünk a versenyre. A csapat húzóembere Virág volt, aki nagyon tud akarni, eredményeiben ez most is megmutatkozott. Miután először hajszállal lemaradt a dobogórol, a következő két versenyszámát meg is nyerte! A program hátralévő részében a két 4. helyezése után még 2 ezüstérmet szerzett. Király Annát is külön dicséret illeti, aki 100m háton az egy évvel idősebbek mezőnyében is dobogóra tudott álni. Külön örülök neki, hogy a többieknek is kiváló egyéni rekordokat mértünk, tehát jó úton járnak, hogy felzárkózzanak korosztályuk élmezőnyéhez – kaptuk a helyzetjelentést Leila „nénitől”. Összesen két arany-, két ezüst- és egy bronzérem mellett 13 értékes helyezést szereztek az úszók.

Dobogós és pontszerző helyezések:

KISS VIRÁG (2005) 2 arany – 50m gyors, 50m hát, 2 ezüst – 50m pillangó, 100m vegyes, 4. hely – 50m mell, 100m mell, 100m gyors

KIRÁLY ANNA (2006) az egy évvel idősebbek között – 1 bronz – 100m hát

CHRIST IZABELLA (2005) 5. hely – 50m pillangó, 6. hely – 50m hát, 7. hely – 50m mell, 100m pillangó, 8. hely – 100m mell, 100m vegyes, 9. hely – 50m mell

FLAISZ FANNI (2004) az egy évvel idősebbek között - 7. hely – 100m mell

MIKLÓSI FANNI (2005) 10. hely – 50m pillangó

4X50M GYORSVÁLTÓ (Flaisz, Miklósi, Kiss, Christ) abszolút mezőnyben – 7. hely

Novotny Attila versenyzői vasárnap Székesfehérvárra „ruccantak” át 1-1 versenyzám erejéig. Nagy András és László Levente 1500m gyorson, Juhász Janka, Szilvási Gréta, Vas Luca, Fülöp Bianka és Varga Kata pedig 800m gyorson álltak rajtkőre. Az érmeken túl, tapasztalatot is nyertek a versenyzők, és edzőjük egyaránt. - Mivel nincs rendes úszómedencénk ezért volt szükségem erre a visszajelzésre, hogy tudjam, a felkészülés jelenlegi szakaszában hol tartunk. Kata és Bianka kiváló egyéni csúcsával elégedett vagyok, a nagyoknál pedig látom, hogy hol és mit kell még javítani, a sikeres decemberi cikluszáráshoz – nyilatkozta Novotny Attila vezetőedző. A halasiak egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel, valamint három pontszerző helyezéssel utazhattak haza.

Dobogós és pontszerző helyezések:

JUHÁSZ JANKA (2000) 1 arany – 800m gyors

SZILVÁSI GRÉTA (1999) 1 ezüst – 800m gyors

VAS LUCA (2000) 1 ezüst – 800m gyors

VARGA KATA (2003) (az egy évvel idősebbek között) 1 bronz – 800m gyors

NAGY ANDRÁS (2000) 4. hely – 1500m gyors

LÁSZLÓ LEVENTE (2000) 5. helyezés – 1500m gyors