Tóth Csabáé a Schneider Pál-díj
Sport

Tóth Csabáé a Schneider Pál-díj

Tavaly nyáron hunyt el Schneider Pál, a megyei labdarúgó szövetség elnökségi tagja, a helyi szervezet vezetője, kiváló vendéglátós. Családja úgy döntött, hogy emlékét egy díjjal is ápolni kívánja. Az elismerést első alkalommal Tóth Csaba veheti majd át a Sóstó Csárdában megtartott Sportbálon.

 
 
Különleges és ünnepi esemény szakította meg szombaton délután a Connextion városi kispályás teremfoci-bajnokság sorozatát. Az Antallapos Riders - Rolló-Halas Balota meccs előtt derült ki, hogy ki kapja meg idén a Schneider Pál-díjat. Az elismerést a tavaly nyáron elhunyt Schneider Pál családja alapította és minden évben egy játékvezető kapja meg. Az első ilyen kitüntetett Tóth Csaba lesz, aki a találkozó előtt értesült a jó hírről. Elsőként Schneider Pál özvegye, Katalin asszony gratulált a díjazottnak, aki majd február 13-án, a Sóstó Csárdában megrendezett Sportbálon veheti át az elismerést.
Schneider Pál hatvan esztendős korában, 2015. július 15-én hunyt el. Aktív labdarúgói pályafutását követően 1986-ban tett játékvezetői vizsgát, 15 éves játékvezetői tevékenykedése során közel 800 mérkőzést vezetett, 10 évig működött az NB III-ban is. Játékvezetői karrierje befejezését követően tagja lett a játékvezetői ellenőri keretnek, Bács-Kiskun megyében és az NB III-as bajnokságokban is működött.
 
A Kiskunhalasi Játékvezetői csoport vezetője volt, később pedig a Bács-Kiskun Megyei Játékvezetői Bizottság vezetőségének tagja. Elnöke volt a Kiskunhalasi Városi Labdarúgó Szövetségnek, oktatóként a játékvezetők képzésében is részt vett. 2005-től egészen haláláig az MLSZ Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának elnökségi tagjaként segítette a megye labdarúgásának munkáját. Legendás vendéglátós és egyik alapítója volt az Él a magyar nóta baráti körnek, amely tizenöt éves múltra tekinthet vissza. Családja, barátai, kollégái, tisztelői 2015. július 25-én vettek tőle végső búcsút az alsóvárosi római katolikus temetőben.
Jáger Levente