A Sziládyé lett a Rákóczi Kupa
Sport

A Sziládyé lett a Rákóczi Kupa

Drámai csatában dőlt el a 43. Rákóczi Kupa sorsa. Megismétlődött a huszonegy évvel ezelőtti döntő, a Tekó és a Szilády között. Akkor a házigazda győzött, most viszont a rendes játékidőben, a hosszabbításban sem sikerült betalálni egyik csapatnak sem. a büntetőpárbajban viszont a Szilády diadalmaskodott. A Rákóczi Hadnagya Kupa nyertese pedig a Kiskunmajsa volt.

 
 
12:55 Kiskunmajsa hadnagyai
A 43. Rákóczi Kupa utolsó mérkőzése a 15. Rákóczi Hadnagya Kupa fináléja volt. A Soltvadkert és a Kiskunmajsa játszott a döntőben. A majsaiak már nem először kerültek be a legjobbak közé, tavaly viszont már a selejtezők során elvéreztek. Ezúttal viszont okosan fociztak Kondákor Ferenc tanítványai és magabiztosan nyerték a meccset, ezzel a kupát is. Az eredményhirdetés előtt volt még egy hetesrúgó-verseny gyermekek részére, ebben Hideg Máté volt a legjobb. Nézze meg a harmadik napról készült fotóinkat!
 
12:00 Most múlik, pontosan...
Létrejött az álomdöntő, ennek megfelelően telt ház előtt lépett parkettre a Tekó és a Szilády. A várakozásoknak megfelelően nagy csata volt a két csapat között, mind Borka Barnabás, mind pedig Frittmann Patrik jól védett. A rendes játékidő nem hozott döntést, következett a hosszabbítás. Ha a vége előtt nem sokkal egy tekós lövés nem a kapufa belső élére, hanem a hálóba pattan, akkor sok száz hazai néző örült volna. Nem így történt. Következtek a büntetők, az idegek harcát a sziládysok bírták jobban, ezzel 21 év után megnyerték a Rákóczi Kupát. A győztes edzője, Zákány Sándor szerint a csapata nagyon akarta a sikert, Dózsa Zsolt, a Tekó mestere úgy fogalmazott, két vesztes döntő után jövőre ideje itthon tartani a díszes serleget.
 
11:00 Bronz a Sepsinek
Nem volt kérdés a Sepsiszentgyörgy - Gyöngyös bronzmeccsen. Az erdélyiek sokkal jobb focit játszottak, és ez gólokban is megmutatkozott. A szentgyörgyiek magabiztosak voltak és begyűjtötték a Rákóczi Kupa bronzérmét, egyébként teljesen megérdemelten.
 
10:20 Felsőfok
Megkezdődtek a helyosztók. Először a Rákóczi Hadnagya Kupa harmadik helyéért játszott a Kecel és a Felsőváros. Fordulatokban gazdag mérkőzést játszott a két csapat, 2-2 után két felsős gól eldöntötte a bronzérem sorsát. Fazekas Attila, a Felsőváros kapusa azt mondta, hogy izgalmas találkozón vannak túl, de nagyon örültek a győzelemnek.
 
9:45 Dupla vagy semmi
Amikor már mindenki a versenykiírást böngészte, hogy döntetlent esetén büntetők vagy hosszabbítás következik, akkor villant Torma Barnabás a Tekó - Sepsiszentgyörgy elődöntőben. Másfél játékrészt tulajdonképpen egy sorban el lehetne intézni, ezután jött egy kiállítás és Barnabás szabadrúgásgólja. A szentgyörgyiek mindent megpróbáltak, a vége előtt fél perccel, egy szabadrúgáshoz a kapusuk is feljött. Vesztére. Torma megszerezte a labdát és a félpályán túlról a kapuba gurított. Az ő duplájával a döntőbe került a házigazda is. Tekó - Szilády finálé lesz, erre utoljára 1995. február 12-én volt példa. Akkor a hazaiak győztek.
 
9:05 István, a sziládys király
Alakul az álomdöntő. A Szilády és a Gyöngyös elődöntő első félideje kevés helyzetet és annál több küzdelmet hozott. A fordulás után viszont megemberelték magukat a csapatok. Előbb a gyöngyösiek szereztek vezetést, majd Ács Gergő egyenlített. Burszki Zoárd kilőtte a hosszú felső sarkot, ezzel már a Szilády vezetett. A hajrában még egalizáltak a gyöngyösiek, de a gimnazisták vezéregyénisége, kapitánya Csupity István szép szabadrúgásgóljával döntőbe lőtte csapatát. A Szilády a Sepsiszentgyörggyel vagy a Tekóval játszik a kupáért.
 
8:15 Kezdődik
A Sepsiszentgyörgy még sohasem játszott döntőt, a Gyöngyös öt alkalommal volt finalista. A házigazdák tavaly is ott voltak a kupagyőzelem kapujában, nekik nem ismeretlen a mindent eldöntő meccsek hangulata. A Szilády az elmúlt öt évben fokozatosan jött fel, most komoly sansza van a fináléra. Utoljára 1995. február 12-én volt Tekó - Szilády döntő, akkor Horváth Gábor és Varó Levente góljaival a házigazda nyert 2-0 arányban. A gimnazisták 1982-ben nyertek 1-0 arányban a házigazda ellen. Van miért izgulni.
 
Vasárnapi program:
Szilády - Gyöngyös (elődöntő) 3-2
Tekó - Sepsiszentgyögy (elődöntő) 2-0
Kecel - Felsőváros (Rákóczi Hadnagya bronzmérkőzés) 2-4
Sepsiszentgyörgy - Gyönggyös 3-0
Tekó - Szilády 2-3 (hetesekkel)
Kiskunmajsa - Soltvadkert (Rákóczi Hadnagya döntő) 2-0
Jáger Levente
Fotók Anda Péter, Jáger Levente