Méltó régi nagy híréhez!
Sport

Méltó régi nagy híréhez!

Április 28-május 1. között rendezik Kiskunhalason az elmúlt közel fél évszázadban megszokott rangos lovasversenyt. Az országos minősítőre megújult, megszépült helyszín várja a lovasokat, akik a hírek szerint már nagyon várják a halasi rajtokat. A rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón kiderült, hogy több tízmilliós beruházás történt a bázis területén. Pontosították a Hirling József Lovaspark avatóünnepségének dátumát is, e szerint április 30-án, 13 órakor lesz a névadó és ekkor helyezik el az emléktáblát is.

 
 
Méltó régi nagy híréhez. A több évtizedes tradició folytatódik Kiskunhalason azzal, hogy április 28-május 1. között ismét rangos lovaseseményt rendezhet a város. Az országos minősítőre nagyon készül mindenki és az első igen látványos jeleket már meg is osztották a szervezők a sajtó képviselőivel.
 
Juhász Tibor rendezvénymenedzser büszkén mutatta a megújult helyszíneket. A világhírű ősgyep teljes felújításon esett át, most olyan sima, mint egy golfpálya. Új zsűritorony épült a négyévszakos pálya mellé és elkészült egy fedett lelátó is. Juhász Tibor szerint ebben az évben, hagyományos május eleji mellett rangos versenyek egész sora lesz Kiskunhalason. A pályát tavaly ősz óta üzemeltetők munkálkodásának köszönhetően augusztus 20-án szintén egy négy napos minősítő és Grand Prix lesz városukban, 1998 után ismét a bázis lesz a házigazdája a tenyészversenynek is.
Rózsahegyi Róbert versenyigazgató kiemelte, hogy a lovastársadalom már nagyon várja az április végi halasi versenyt. Fazekas István, a tavalyi bajnok már jelezte részvételét, de a nézők számára ismerős és kedves lovasokat is láthatnak majd a négy napos megméretésen. Április 30-án, 13 órakor lesz a Hirling József Lovaspark névadó ünnepsége, Józsi bácsi emléktáblájának avatója is. Május elsején a közönségvonzó kitartásos magasugratásra és a nagydíjra kerül sor, ez utóbbit a DIGI SPORT rögzíti és aznap este sugározza is.
 
Farkas Dániel Kiskunhalas alpolgármester kiemelte, hogy látszanak azok az erőfeszítések, amelyeket az üzemeltetők fejtettek ki az elmúlt hónapokban. Úgy véli a városvezető, hogy a fejlődés látványos és kiemelkedő szakmai munka folyik a bázison. Az alpolgármester jelezte, hogy Kiskunhalas számára kiemelkedő eseménynek számít a lovasverseny, mert ez indítja a városban a szabadtéri rendezvények sorát. Ráadásul a halasiak itt tudnak majd örülni a lovasaik sikereinek.
 
Kelemen Viktória rendezvényszervező arról beszélt, hogy a verseny mellett a lakosság szórakoztatása a cél. Ennek egyik megnyilvánulása lesz egy régi hagyomány felidézése. Újra lesz a Fazekas Mihály utcában kirakodóvásár. A futamok mellett csikós- és Pusztaötös bemutatók színesítik a programot. Fontos tudnivaló, hogy a négynapos verseny ingyenesen látogatható.
Jáger Levente