Felavatták a Bundzsák Dezső Sportközpontot
Sport

Felavatták a Bundzsák Dezső Sportközpontot

- Mindent Bundzsák Dezsőnek köszönhetek - mondta a könnyeivel küszködve Mészöly Kálmán 61-szeres válogatott labdarúgó, volt szövetségi kapitány a Bundzsák Dezső Sportközpont avatóján és emléktáblájának leleplezésén. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével a névadó özvegye Murányi Julianna; lánya, Gabriella és Takács Mihály, a Puskás Akadémia főigazgatója, aki Orbán Viktor miniszterelnök képviseletében érkezett. Az avatón jelentette be Losonczy László, a megyei igazgatóság vezetője, hogy támogatják a halasi rekortánpálya megvalósítását. Az ünnepségen együttműködési megállapodást írtak alá a Szilády RFC és a Vasas között.

 
 
Egy héttel azután, hogy felavattuk a Hirling József Lovasparkot újabb névadó ünnepség volt Kiskunhalason. A 25-szörös válogatott Bundzsák Dezső emléktábláját leplezték le a városi sportpályán és mostantól az ő nevét viseli a városi sportpálya, az egykori MEDOSZ.  
A jeles alkalomra sokan voltak kíváncsiak, Dezső bácsi családja is elfogadta a meghívást. A Halas-Fitness Egyesület versenyzői színesítették az avatót. A vendégeket Fülöp Róbert polgármester köszöntötte. Elmondta, hogy 2010 óta a város igyekezett költeni a sportegyesületekkel együtt a sportpálya fejlesztésére. Örömét fejezte ki, hogy Váradi Krisztián képviselő javaslata a névadásról valóra vált.
Bundzsák Gabriella, Dezső bácsi lánya köszönetét fejezte ki a halasiaknak azért, hogy az édesapjáról létesítményt neveztek el. Elmesélte, hogy gyermekkorában sok időt töltött a halasi nagyszülőknél. Beszéde végén relikviákat nyújtott át Fülöp Róbert polgármesternek.
Bundzsák Dezső egykori játékostársa, Mészöly Kálmán is megemlékezett Kiskunhalas szülöttjéről. Hosszú másodpercekig nem tudott megszólalni a meghatottságtól, majd könnyeivel küszködve azt mondta: mindent Bundzsák Dezsőnek köszönhet. Az egykori szövetségi kapitány néhány kedves történetet is felidézett az elmúlt évtizedekből. Hozzátette: büszke arra, hogy a Vasas és a Magyar Labdarúgó Szövetség őt delegálta erre az ünnepségre.
Losonczy László, az MLSZ Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának vezetője bejelentette, hogy támogatják Kiskunhalas terveit a rekortánpálya megvalósítása érdekében. A megyében erre lehetősége városunknak lesz. Az igazgató elmondta, hogy reményei szerint nagyon sok tehetséges focista került majd ki a Bundzsák Dezső Sportközpontból.
Az ünnepségen a Vasas részéről Gabala Ferenc, míg a Szilády RFC részéről Vincze Attila írta alá a két klub együttműködési megállapodását. A program végén Bundzsák Gabriella, Mészöly Kálmán és Fülöp Róbert leplezte le az emléktáblát, majd koszorút helyeztek el.
Az avatót követően a Szilády RFC - Vasas utánpótlás-mérkőzés volt, és az új nevet viselő létesítménytől indult el a Város Napi Futóverseny. A Borudvarban volt a befutó és az eredményhirdetés is. A 14 év alattiaknál Molnár Barna, Véé Péter és Göndör Gergő volt a sorrend, a lányoknál Patocskai Emese volt a bajnok. A felnőtteknél Patocskai Tamás győzött, Farkas Zsolt és Madaras Márk előtt. A hölgyeknél Kuklisné Horváth Ildikó volt az aranyérmes, Papp Erika volt a második, míg Kozma Betti a bronzérmes.
Jáger Levente
Fotók: Anda Péter