Adél legyőzte Risztov Évát
Sport

Adél legyőzte Risztov Évát

Borzasztóan erős mezőnyben szerepelt Juhász Adél a 800 méteres gyorsúszás harmadik előfutamában az úszó Európa-bajnokságon Londonban. A halasi versenyző remekül teljesített, saját futamában az ötödik helyen zárt 8:38,45-ös idővel, ez összesítésben a tizedik legjobb volt, így minimális különbséggel, de lemaradt a döntőről. Ami még fontos: Adél ideje több mint egy másodperccel jobb volt, mint a nagy rivális, Risztov Éváé.

 
Huszonöten indultak az úszó Európa-bajnokság 800 méteres gyorsúszás előfutamaiban, köztük volt három magyar: Kapás Boglárka, Késely Ajna, Risztov Éva és Juhász Adél. A halasi lány 8:33,50-et úszott nem is olyan régen a magyar bajnokságon. Három előfutamot rendeztek Londonban, Adél a harmadikban szerepelt. Éppen előtte versenyzett a másik három magyar, akik közül Kapás Boglárka remekelt, Késely Ajna is jól úszott, Adél nagy riválisa Risztov Éva 8:39,81-et teljesített. Nagyon sokan izgultunk Adélért. Ötven méter és száz méter után a harmadik helyen fordult Novotny Attila tanítványa, aki aztán a hátralévő távon a 4-6. hely között ingázott.
A kommentátor, Knézy Jenő megfogalmazása szerint is nagyon erős volt ez a mezőny, ahol többek között a legjobb időt teljesítő brit Carlin Jasmine is versenyzett. Az utolsó 50 méterre Adél ötödikként fordult, ezt meg is tudta tartani a végére is. Ideje 8:38,45 volt, ez összesítésben két és fél tizeddel rosszabb mint Késely Ajnáé és több mint egy másodperccel jobb, mint Risztov Éváé. A halasi lány az előfutamok időeredménye alapján a tizedik helyen zárt, de csak a legjobb nyolc került a holnapi döntőbe. Novotny Attila tanítványa minden elismerést megérdemel, szép volt Adél! Pénteken újabb próbatétel vár rá, akkor rendezik az 1500 méteres gyors előfutamát. Adél 12:30 körül ugrik medencébe, a hatodik legjobb idővel.
Jáger Levente