Fantasztikus: Adél a döntőben!
Sport

Fantasztikus: Adél a döntőben!

- Hátha valaki Halason is nézi és jegyzeteli az időket - fogalmazott Knézy Jenő, az 1500 méteres gyorsúszás  közvetítésekor annak kapcsán, hogy Juhász Adél egészen fantasztikusan versenyzett. Novotny Attila tanítványa futamában végig a második helyen úszott és 16:28,05-tel, másodikként csapott be a célba. Összesítésben ez volt a hatodik legjobb idő, ami azt jelenti, hogy Adél ott lehet a holnapi döntőben.

 
 
Juhász Adélért szoríthattunk nem sokkal háromnegyed egy előtt, amikor elrajtolt az 1500 méteres gyorsúszás első előfutama a londoni Európa-bajnokságon. A cél az volt, hogy Novotny Attila tanítványa bekerüljön a döntőbe és olyan 800-as részidőt produkáljon, amely jobb, mint Risztov Éva 8:33,30-as eredménye. Adélnek erős mezőnyben kellett helytállnia, a kommentátor, a halasi gyökerekkel rendelkező Knézy Jenő is érezhetően szurkolt neki. A halasi úszó a spanyol Belmonte Garcia oldalán úszott és végig a 2. helyen volt. Ötszáznál alig valamivel több mint egy tized volt a riválisa előnye, aztán fokozatosan nőtt a különbség. A 800 méteres részidő 8:45,01 volt, amely gyengébb volt, mint Risztové. A különbség tovább nőtt, úgy tűnt, hogy a harmadik helyen lévő Hassler egyre feljebb jött, de a halasi lány magabiztosan végzett a második helyen, 16:28,05-tel.
Következett a második előfutam, Kapás Boglárkával és a többi riválissal. Volt némi izgulnivalónk, de aztán bő negyedórával később kiderült, hogy Adél ideje az összesítés alapján a hatodik legjobb így holnap a döntőben úszhat! Ez egészen fantasztikus teljesítmény! Ráadásul szombaton a 800-as részidő is javulhat, olyan erős a mezőny. Az egész város örült és a Bibó István Gimnáziumban pedig együtt szurkoltak a diákok társuknak. Fantasztikus percek voltak.....Holnap délután öt körül megint drukkolhatunk, hajrá Adél, hajrá Halas!
Jáger Levente