Adél, ez fantasztikus volt!
Sport

Adél, ez fantasztikus volt!

Európa hatodik legjobb úszója 1500 méteres gyorsban Juhász Adél, aki fantasztikus teljesítményt nyújtott a néhány perccel ezelőtt véget ért döntőben. A londoni kontinensbajnokságon szereplő halasi versenyző  16:22,69-cel a hatodik helyen végzett két hónappal a 18. születésnapja előtt, mégpedig egyéni csúccsal. 

 
Juhász Adélre ismét büszkék lehetünk. A londoni Európa-bajnokságon 1500 méteres gyorsúszás döntőjében két magyar szerepelt, a halasi lány mellett Kapás Boglárka lehetett ott a legjobbak között. A nyolc versenyző emlékezetes bő negyedórát produkált a medencében. Adél a hetes pályán úszott, 50 méter után a második helyen fordult Kapás Boglárka után, hasonló volt a helyzet az első 100 után is. Ekkor négy század volt a különbség. Kétszáznál Kapás, Vidal és Juhász volt a sorrend, az M4 szakértője szerint Adél egy olyan lány, aki mindent kibír. A 400-as részideje Novotny Attila tanítványának a hatodik legjobb volt, a táv harmadánál úgy tűnt, Adél tapadt az ellenfeleire és tartotta a hatodik helyet. Az már 650 méternél látszott, hogy Kapás Boglárka kiemelkedik a mezőnyből. a halasi lány ekkor is a hatodik pozíciót foglalta el. - Ami 800 és 1000 között történik, az a vége - fogalmazott a sportcsatorna szakértője, Sós Csaba. Erre mondhattuk, simán elfogadjuk. Juhász Adél ebben a szakaszban is a hatodik helyen úszott, Kapás Boglárka magabiztosan vezetett, Sós Csaba szerint már ekkor volt okunk az örömre.
A végén is, ugyanis Kapás Bogi  könnyedén nyerte meg az Európa-bajnokságot, a mi lányunk, Juhász Adél pedig hatodikként csapott be a célba, ideje 16:22:69 volt, ami egyéni csúcsot jelentett. A fantasztikus teljesítmény kapcsán Sós Csaba azt emelte ki, hogy nagy dolognak tartja, ha valaki a döntőben egyéni legjobb idejét ússza. Ígéretes tehetségnek nevezte Novotny Attila tanítványát, a halasi edző szerinte egészen kiváló munkát végez. Kiskunhalas ismét ünnepelhet!
Jáger Levente