Mozgott a halasi főtér
Sport

Mozgott a halasi főtér

Megmozdult a halasi főtér: hiába terhelte napközben a diákokat országos kompetenciamérés, hiába szakad időnként az eső, a Kihívás Napján az érdeklődők és a produkciót bemutató csoportok gyorsan egymásra találtak. Aki akart zumbázott, együtt táncolt a GrandUp-pal, pingpongozott, gyorstollasozott, sakkozott vagy éppen kipróbálta az ökölvívást. Tegnap éjszaka óta több százan gondolták úgy, mozognak egy kicsit vagy éppen nagyot.

 
Mint arról már beszámoltunk tegnap éjszaka fáklyás futással, focival indult a Kihívás Napja kiskunhalasi programsorozata. Napközben az országos kompetenciamérés szabott gátat némileg a sportnak, de a Napsugár Óvodák megmutatták a főtéren délelőtt, hogy kell a mozgás lelkesen csinálni. A kerékpárosváltó éjféltől rótta szorgosan a Kiskunhalas-Pirtó távot, délután négytől egy hatalmas sportpályává vált a főtér.
Először a Kiskunhalasi UKSC fiatal kézilabdásai bemutatóztak, aztán egymást váltották a produkciók. A Halas-Fitness Egyesület és a Stúdió 2000 TSE versenyzői után a GrandUp Kids táncolt, majd a zumbarinák következtek. Az őket követő GrandUp produkciójába ők is bekapcsolódtak, csakúgy mint a lelkes közönség.
 
Az időközben eleredő eső ellenére is kitartottak néhányan, így láthatták a mozgás és tánccsoport, valamint a kiskőrösi tai-chi csoport bemutatóját. Volt, aki sakkozott, volt, aki a gyorstollast és az ökölvívást próbálta ki.
Jáger Levente
Fotó: Anda Péter (GALÉRIA)