Sporttörténelmet írtak az Old Boyok
Sport

Sporttörténelmet írtak az Old Boyok

Elhatározták hogy neveznek, edzettek, készültek, elmentek és Budapesten remekül szerepeltek a halasi Old Boyok a felnőtt II. osztályú vidékbajnokságon. A Fazekas DSE színeiben, hat szeren a Kalocsa mögött minimális különbséggel lemaradva a második helyen zárták a versengést. Egyéni összetettben Modok Gábor szerezte meg az aranyérmet. A fiúk itt még nem hagyták abba, az ősszel ismét neveznek és megcélozzák a fényesebb érmet.

 
Arra még nem volt példa, hogy halasi tornászcsapat elinduljon a felnőtt II. osztályú vidékbajnokságon. Az Old Boys versenyeken négyszer aranyérmes válogatott úgy döntött, hogy sporttörténelmet ír és nevez a bajnokságra. Hónapokon át tartó kemény felkészülés, fájó izmok, csontok és sajgó végtagok kellettek ahhoz, hogy eredmény legyen. Az Old Boy maghoz (Modok Gábor, Mamlecz Zsolt, Varga Zsolt) csatlakozott Csikós Csaba, aki főiskolás korában tornázott és a fiatal Magyar Benjamin, aki korábban a Fazekas-iskola színeiben versenyzett. Tóth Péter és Csillag István egyengette a csapat útját, ma délután pedig következett a budapesti megméretés. A jelenlévő válogatottak közül a legmagasabb átlagéletkorral is példásan versenyeztek.
Több alkalommal is megjegyezték a pontozóbírók, hogy minden elismerést megérdemelnek a halasiak, azért, mert vállalták a hat szeres bajnokságot. Az eredményhirdetésnél kiderült, hogy a vidékbajnokságon, minimális különbséggel maradtak el az első helyezett Kalocsa mögött, de az ezüstérem is nagyon fényesen csillog. Az egyéni összetettben pedig Modok Gábor nyert, Magyar Benjamin a hatodik volt. A fiúk megfogadták, hogy ősszel újra vállalják a küzdelmet és megcélozzák a fényesebb érmet. (A siker hátteréről a jövő heti Halasi Tükörben olvashatnak részleteket.)
Jáger Levente