Istentisztelet és évzáró az RFC-vel
Sport

Istentisztelet és évzáró az RFC-vel

Rendhagyó módon a református templomban tartotta istentisztelettel egybekötött évzáróját a Kiskunhalasi Szilády RFC. Az idén ötesztendős klub eredményes szezont zárt. Bödecs Pál lelkész prédikációjában a sport erejére tért ki és arra, hogy büszke a sok fiatalra, akik sikereket érnek el. Farkas Dániel alpolgármester a jeles alkalom kapcsán jelentette be, hogy megépül a Bundzsák Dezső Sportközpontban a műfüves nagypálya és a rekortán játéktér is. 

 
Fiatal sportolók és szüleik töltötték meg csütörtökön kora este a református templomot. Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk, a Kiskunhalasi Szilády RFC istentisztelettel egybekötött évzáróját ott rendezik meg. Bödecs Pál lelkész köszöntötte a megjelenteket, prédikációjában kitért arra, hogy szép sikereket értek el a sportolók, amire méltán lehetnek büszkék. - Nagyon jó, hogy ilyenkor, amikor együtt vagyunk, ünnepeljük azt eredményeket, érmeket oszthatunk, hálát adhatunk istennek, aki megerősített bennünket, képessé tett minket arra, hogy sikereket érjünk el-fogalmazott a lelkész. 
Horváth Anikó egyesületi elnök kitért arra, hogy szép évet zárt a klub, az U16-os korosztály harmadik lett a bajnokságban, a gólirályt is az egyesület adta Vincze Imre személyében. A csapatnak az érmeket, kupát Farkas Dániel alpolgármester adta át. Emléktárgyat kapott Hornyák Csaba, aki magasabb osztályban folytatja. Megköszönték Csupity István, Szakál Tamás, László Dániel játékát is. Pozsár Mátyás edző gratulált a Görögországban, a nemzetközi tornán első és második helyet szerző csapatoknak. Három játékos igazgatói dicséretben részesült.
Az edzői beszámolók után Farkas Dániel alpolgármester bejelentette, hogy a jövőben megépül majd a rekortánpálya és a műfüves játéktér is a Bundzsák Dezső Sportközpontban. Előbbi elképzelhető, hogy már az iskolakezdésre elkészül.
Jáger Levente