(►) Rendőrlovasok nemzetközi versenye
Sport

(►) Rendőrlovasok nemzetközi versenye

A Készenléti Rendőrség Zenekara a városban végigmasírozva fújt ébresztőt a halasiaknak abból az alkalomból, hogy ismét rangos versenynek házigazdája a Hirling József Lovaspark. Itt rendezik a nemzetközi rendőrlovas versenyt, az ünnepélyes megnyitón Balogh János vezérőrnagy, a Készenléti Rendőrség parancsnoka és Bányai Gábor országgyűlési képviselő mondott beszédet. 

 
 
 
 
Friss, pattogós fúvószenére ébredhettek ma reggel a halasiak, a Készenlét Rendőrség Zenekara masírozott végig a Kossuth utcán. Nem volt véletlen az ünnepi hangulat. A Hirling József Lovaspark ismét otthont adhat a rendőrlovasok nemzetközi versenyének. Ebből az apropóból fújtak a zenészen ébresztőt a városlakóknak.
Délelőtt volt a verseny ünnepélyes megnyitója. Balogh János vezérőrnagy, a Készenléti Rendőrség parancsnoka azt mondta: a városunkban négy éve működik ilyen rendőri egység és nagyon jó a kapcsolat Kiskunhalas és a szervezet között. Az új objektum pedig kiváló elhelyezést nyújt. Bányai Gábor országgyűlési képviselő méltatta azokat a rendőröket, akiknek egyre több a feladatuk a növekvő migrációs nyomás miatt. Azt is hozzátette, hogy a felújított halasi lovasbázis régóta jó házigazdája a nagy versenyeknek.
A legjobb magyar rendőrlovasokon kívül több nemzet és a polgárőrség is nevezte versenyzőit. Délelőtt a szimultán verseny volt, délután pedig összetett akadálypálya várta a lovasokat. 
Fotók, videó: Pozsgai Ákos (GALÉRIA)