EB-szintet futott Donát
Sport

EB-szintet futott Donát

Szombaton rendezték Csehországban, a Cseh-Szlovén-Szlovák-Magyar négyes nemzetközi ifjúsági atlétikai viadalt. Jerémiás Donát a magyar ifjúsági válogatott tagjaként vett részt a Brno-ban megrendezett versenyen és 400 méteres gátfutásban állt rajthoz. Az egyes pályán versenyző kiskunhalasi sportoló új egyéni csúccsal (54,31 mp) a második helyen végzett.

 

 

 

Ideje jóval a nemzetközi EB kvalifikációs szinten (55,90 mp) belülire sikerült, így az egy hónap múlva, Tbilisziben sorra kerülő Ifjúsági Atlétikai Európa-bajnokságra megváltotta repülőjegyét. A Szilády Áron Református Gimnázium tanulója, Jerémiás Donát hetek óta szállította a jó eredményeket. Legutóbb iskolája színeiben a diákolimpiai bajnoki címet szerezte meg 400 méteres síkfutásban.

Donát azonban a gátak világában érzi igazán jól magát és sportolói jövőjének alapszáma a 400 méteres gátfutás lehet. Az Ikarus BSE szakmai műhelyében folyó munkáját, ifj. Tomhasuer István edző irányítja, aki még további javulási lehetőséget lát az idén Donát teljesítményében a szám technikai kivitelezésének csiszolásával. A fenti videón Donát Brno-i versenyzése látható.

KI