Magyarország, szeretlek!
Sport

Magyarország, szeretlek!

Kiskunhalasiak és a városunkhoz ezer szállal kötődők lelkes csoportja is ott drukkolt a magyar válogatottnak a marseille-i stadionban szombaton este, amikor heroikus küzdelem után 1-1-es döntetlent értünk el az izlandiak ellen. Több mint 20 ezer magyar drukker volt az arénában, és hosszú percekig nem mozdultak el a lefújás után, a himnuszunkat is elénekelték. A halasi vendéglátóhelyeken, ahol lehetett nézni a mérkőzést az egyenlítőgól pillanatában örömünnep kezdődött.

 
A sport megint összehozott egy országot, egy nemzetet. A labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő válogatottunk szereplése óriási érdeklődést váltott ki még azokból is, akiket egyébként hidegen hagy a foci. Soha nem lehetett annyi nemzeti színű mezbe öltözött halasit látni az utcákon, mint az elmúlt napokban. Vannak, akik már az Ausztria elleni meccsen is ott voltak és tegnap, az Izland elleni összecsapáson is sok halasi drukkolt a fiúknak. Erről számtalan fotó árulkodik a közösségi oldalakon. Ismét óriási élményt okozott a nemzeti csapat, a több mint 20 ezer magyar szurkoló félelmetes hangulatot varázsolt a stadionba.
Aztán a lefújás után hosszú percekig ünnepeltek és a himnuszt is elénekelték. Aki itthon szorított a fiúknak, az több halasi vendéglátóhelyen is szurkolhatott. Leírhatatlan hangulat volt az egyenlítőgól után, ma megint egy ország ébredt boldogan. Több halasi pedig készülődik az utazásra, mert a portugálok elleni szerdai meccset a helyszínen tekintik meg. ..és ugye milyen jó érzés látni a zászlótengerben a Kiskunhalas feliratot is, ott fent, a bal sarokban...
Jáger Levente