100 kilométert tekertek
Sport

100 kilométert tekertek

A Halasi Bringabarát Klub a Koliken Kft. támogatásával - akik a kerékpárokat szállították - június 18–án Bajáról a Duna-parti kerékpáros pontról indulva délre, a szerb határ felé kezdte meg szombati, több, mint 100 km-es bringatúráját. A programon kb. 25 halasi és 10 bajai kerékpáros vett részt.

Először Vodicán álltak meg, megtekintve a neves búcsúhelyet. Ezután Csátalja következett, ahol a trianoni békediktátumhoz kapcsolódó emlékművet nézték meg.
kg01
Hercegszántónál a falu szélén lévő Európában a legmagasabb Mária szoborhoz zarándokoltak, majd a falu közepén elfogyasztották ebédjüket. Ezután balra, a Duna felé fordulva a karapancsai tájvédelmi körzet következett, amelynek közepén egy kastélyrendszer volt, gyönyörű parkkal és madárcsicsergéssel. Az épületek többsége még a Monarchia idején épült – nem régen lettek felújítva.
kg02
Az itteni nézelődés után nyugatra haladt a csapat a Duna töltésre, és ezen közelítette meg Újmohácsot. Néhányan pihentek, a csapat másik fel viszont komppal átkelt Mohácsra, és egy rövid nézelődés után megkóstolta a mohácsi halászlevet.
kg04
Finom volt. Ezt követően vissza Újmohácsra, majd Dunafalva és Szeremle érintésével visszatekertek Bajára. A gyönyörű időben lezajlott eseményt Pataki Attilának a Baja-Sükösd kerékpáros klub vezetőjének idegenvezetésével élvezhettük. Köszönjük neki és a szponzornak is a támogatást!
kg05
Szöveg-fotó: Király Gábor