TRIPLEX túra élménybeszámoló a Forrás Klubban
Sport

TRIPLEX túra élménybeszámoló a Forrás Klubban

A Forrás Klubban ebben a hónapban egy különleges kerékpártúra, a TRIPLEX élménybeszámolóját hallgatták meg az érdeklődők. Mi is ez a TRIPLEX túra? Így is fordíthatnánk, hogy hármashatár (szerb-román-magyar) túra. Ehhez bringával a legcélszerűbb menni, mert itt csak egy darabig van aszfaltos út, utána már csak földes út vezet a hármashatár kőhöz, vagyis oda, ahol a három határ találkozik.

Mi, kiskunhalasiak magyarkanizsai barátaink meghívásának tettünk eleget, amikor 15-en átmentünk testvérvárosunkba –autókkal szállítva Kanizsáig a bicajokat. Ott aztán együtt pattantunk nyeregbe, és egy nagy kört megkezdve Törökkanizsán át indultunk el kb. 85 km-es utunknak.
brin02
Reggel 9 órára akartunk odaérni a határnyitáshoz, amikor is egy rövid ünnepség keretében – az évnek egyetlen napján/ minden május utolsó szombatján – délután 5 óráig megnyitják a határt ott a hármashatár kőnél (persze útlevél akkor is kell az átjáráshoz). Pont a megnyitóra értünk oda – nyilván a szerb oldalról (Rábé), és végignéztük, hallgattuk a méltóságok beszédét – nem volt hosszú.
brin03
Mindannyian a barátság jegyében szólaltak meg az éppen addig tartó kerítéssel mögöttük. Ez a nap az ide legközelebb eső falvakban falunap is, idén ezt csak Kübekháza ünnepelte, tehát a magyar település. De mi azért elkerekeztünk Óbébába is a román oldalon, ahol megittunk egy pofa sört az egyébként szép időben.
brin01
Majd vissza a hármashárhoz , és át a magyar oldalra, Kübekházára, ahol már javában tartott a falunapi ünnepség, és a polgármester úr jóvoltából megvendégeltek bennünket egy forró gulyáslevesre. (Köszönjük!) Ezután már más irányból túráztunk vissza Szerbiába: a Tiszasziget – Gyála határátkelőn érkeztünk meg külhonba ismét, és onnan a kört bezárva tértünk vissza Törökkanizsa érintésével Magyarkanizsára.
brin06
Itt még egy itóka mellett elbúcsúztunk magyarkanizsai barátainktól. Jelmondatunk: jövőre, veletek, ugyanitt! Tehát, ez az élménybeszámoló hangzott el - jó néhány fotóval megspékelve , és nyilván sokkal részletesebben a júniusi Forrás – Új Tükör Klub esten.
brin05
Szöveg-fotó: Király Gábor