„Megrázzuk magunkat és...
Sport

„Megrázzuk magunkat és..."

- Nem rossz ez az eredménylista a helyenként 80-90 főt is felvonultató európai mezőnyben, de lássuk be nem ehhez voltunk hozzászokva az elmúlt években - értékelt Novotny Attila vezetőedző a tegnap véget ért korosztályos Európa-bajnokság kapcsán. A tréner azt mondta, hogy a legrosszabbkor, a kontinensviadalra utazás előtt kapták a rossz hírt, Juhász Adél a korábbi ígéretek ellenére sem utazhat az olimpiára. Ez rányomta bélyegét az egész Európa-bajnokságra. Novotny Attila viszont büszke arra, hogy Juhász Janka az egyéni kudarcok után talpra tudott állni és váltóban aranyérmet szerzett.

 
Hódmezővásárhely adott otthont a rangos és népes mezőnyt felvonultató korosztályos Európa-bajnokságnak. A Kiskunhalasi Úszó és gyógyúszó Egyesület három versenyzője is ott lehetett a legjobbak között. Szilvási Gréta 200 méteres vegyesen 32., 1500 méteres gyorson 11., 400 méteres vegyesen 8. lett. Vas Luca 400 méteres gyorson 48., Juhász Janka ugyanebben a számban 35. helyen zárt. Janka 800 méteres gyorson 14., 1500 méteres gyorson 9. helyezést ért el.

Novotny Attila vezetőedző értékelésében kitért egy kellemetlen előzményre is. - Nem rossz ez az eredménylista a helyenként 80-90 főt is felvonultató európai mezőnyben, de lássuk be nem ehhez voltunk hozzászokva az elmúlt években. Mi egy kis csapat vagyunk, együtt dolgozunk, együtt lélegzünk. Együtt nyerünk, és együtt veszítünk. Szerencsétlen egybeesés, hogy közvetlen az indulás előtt kaptuk a rossz hírt, hogy minden eddigi ígéret ellenére Adél nem vehet részt az olimpián. Az, amiért évek óta dolgoztunk, amiben hittünk, hirtelen füstbe ment. Ez óhatatlanul rányomta a hangulatunkra a bélyegét. Nem szépítem, eltűnt a tűz belőlem is, és a csapatomból is. Ez a hitehagyottság köszön vissza az eredménylistában- fogalmazott a tréner.

Hozzátette, nagyon büszke Juhász Jankára, aki képes volt az egyéni kudarcok után felállni, és a zárónapi csapatváltóhoz teljes értékű versenyzőként odaállni. Ennek, és a kiváló egyéni teljesítményeknek köszönhetően, a 4x200-as gyorsváltó tagjaként ifjúsági Európa-bajnoki címet szerzett- mondta Novotny. A vezetőedző úgy fogalmazott, hogy hálásak a támogatóknak a segítségért, és köszönik mindenkinek a szurkolást. -  Az élet nem áll meg, a nyári pihenő előtt még van két korosztályos bajnokság és egy nyíltvízi világbajnokság. A hibáinkból igyekszünk tanulni, megrázzuk magunkat és a megkezdett úton haladunk tovább- tette hozz.