Donát Tbilisiben az ifi EB-n
Sport

Donát Tbilisiben az ifi EB-n

Szerencsésen megérkezett a magyar atlétikai csapat és velük Jerémiás Donát Grúzia fővárosába Tbilisibe ma délután, ahol július 14. és július 17. között rendezik meg az Ifjúsági Atlétikai Európa-bajnokságot. Az Ikarus BSE sportolója 400 méteres gátfutásban áll rajthoz. Az Istanbulon keresztül történt utazás izgalmasan alakult, mert egy légörvénybe kerülés miatt eléggé zötyögősre sikerült a landolás - tudtuk meg édesanyjától. Az ijedtséget ma este már Tbilisiben pihenheti ki a magyar csapat, köztük Donáttal.


 

 

Remek szabadtéri szezont tudhat maga mögött Jerémiás Donát és a formája biztató folytatást ígér. Idehaza a korosztályában megszorítani sem tudták 400 gáton ebben az évben. A korosztályos magyar bajnokságot megnyerte új egyéni csúccsal, fiatalabb ifiként. Tbilisiben persze más a helyzet, hiszen Európa legjobbjaival kell vennie a gátat. Az alábbi nevezési listán látható, hogy nagyon komoly versenytársai lesznek. Donát ideje a 10., ami egy jól elkapott versenyzéssel, koncentrált technikai kivitelezéssel döntős szereplést jelenthet. Figyelemre méltó és jól látható, hogy valamennyi előtte lévő jobb idővel rendelkező atléta - egy kivétellel - 99-es születésű, míg Donát 2000-es.

at donat-2
Az ifjúsági atlétikai EB eseményeit egyébként nyomon követhetjük itthonról, hiszen élő közvetítések lesznek délutánonként a Eurosport 2-n (péntek 14.00, szombat 15.15, vasárnap 14.00 órakor), de összefoglalókat is adnak az eseményről. Jerémiás Donát versenyszámában, a 400 méteres gátfutásban a selejtező pénteken 10.10 órakor lesz, az elődöntő szombaton 16.30-kor, a döntő pedig vasárnap 17.40-kor. Magyar idő szerint 2 órát kell levonni az időeltolódás miatt. A kép a Liszt Ferenc Repülőtéren készült, indulás előtt, amikor Donát elköszönt nővérétől, Grétától! Hajrá Donát! Halas szurkol neked!
KI