Továbbjutás Tbilisiben
Sport

Továbbjutás Tbilisiben

Elkezdődtek Jerémiás Donát számára a versenynapok Tbilisiben, az  Ifjúsági Atlétikai Európa-bajnokságon és jó ezt így többes számban leírni, hiszen a péntek délelőtti előfutamban 2. helyezést elérő kiskunhalasi atléta kvalifikálta magát a szombati  elődöntőbe, a 400 méteres gátfutásban. Donát tehát továbbjutott és ha az okos versenyzése holnap is megvalósul a középfutamban, akkor vasárnap az EB döntőjében bizonyíthat a Szilády Áron Református Gimnázium tanulója (a kép 300 m körül készült, ahol elsőként vette a gátat Donát).

 
 
 

A Grúziában folyó ifi atlétikai EB-n a 400 gáton az előfutamok első három helyezettjei és a négy legjobb további idővel rendelkező atléta léphetett tovább. Donát nem bízta a véletlenre, mert futam második helyezésével biztos továbbjutó lett. Az edzője, ifj. Tomhauser István (Ikarus BSE) utasítását betartva, csak annyit adott ki magából, amennyi a továbbjutáshoz volt szükséges.

don eredm 2
Az alábbi hivatkozáson található videón jól látható https://www.facebook.com/daniel.vishnevetsky/videos/1336168019746133/, hogy az utolsó 100-on a biztos továbbjutó helyre koncentrált és nem a futamgyőzelemre. Donát szombaton 14.30-kor futja az elődöntőt a 3-as pályán. Nem lesz egyszerű helyzetben, hiszen a futamában négyen is jobb nevezési idővel rendelkeznek, ami persze csak papír, de nyilván egyfajta viszonyítási alap. A futam első három helyezettje a biztos továbbjutó és a további két leggyorsabb idő kerül még a vasárnapi döntőbe. A közvetítés a Eurosport 2-n követhető, online felületen pedig élőben láthatók az EB eseményei itt: http://www.european-athletics.org/

KI