Lovasversenyek, családi nap, rekordkísérlet
Sport

Lovasversenyek, családi nap, rekordkísérlet

Folytatódik a hétvégi programok sorozata a lovasbázison.  Augusztus 19-én, 20-án és 21-én Kiskunhalason rendezik az Országos Díjugrató Minősítő és Grand Prix Versenyt, a legjobb hazai lovasok részvételével. De nem csak a lovassport szerelmesei találják meg számításukat. Az esemény időszakában, augusztus 20-án, a Sóstó Csárdával közösen egy országos rekordkísérletre kerül sor a híres halasi savanyúmáj készítésben és fogyasztásban. Érdemes lesz a Hirling József Lovasparkba (volt Határőr Lovasiskola) látogatni a Szent István napi hétvégén a sportszeretőknek, családoknak, baráti társaságoknak.

 

 

A legjobb lovasok Halason
Augusztus 19-én, pénteken kezdődik az Országos Díjugrató Minősítő és Grand Prix Verseny, amely vasárnapig tart. Naponta díjugrató versenyek lesznek 8 órától késő délutánig, ifjúsági amatőr, nyitott és show versenyszámok. A leglátványosabb és rangosabb versenyszám a Grand Prix 150 centiméteres magasságon augusztus 21-én, 13 órakor látható. A verseny helyszínén büfé üzemel, éttermi szolgáltatás folyamatosan a vendégek rendelkezésére áll.

Családi nap és sportversenyek
A lovas versenyek szomszédságában, de elkülönült területen a füves pályán, augusztus 20-án, szombaton szabadidős programokra kerül sor. Délelőtt 10 órától ingyenes ugrálóvár és arcfestés, keverékkutya szépségverseny (regisztráció 10 órától), utánpótlás focitorna, gyorstollas bemutató verseny lesz és sok más a családoknak és gyermekeknek szóló program.

Magyar rekordállítási kísérlet
A Sóstó Csárda szakácsainak országos magyar rekordkísérletére kerül sor 8 órától, a híres halasi savanyúmáj, 2000 adag készül és ezt természetesen el is lehet fogyasztani. Tervezett készenlét 11 óra lesz. Legyen részese és fogyasztója a helyszínen kialakított vendéglátó területen a hivatalos Magyar Rekordok Könyvébe kerülésnek! Ételigénylés elővételben és elvitelre a Sóstó Csárdában és a Lovasiskolában, továbbá a következő elérhetőségeken: Faludi Tamás: +36 70 382 3599; Takács József: +36 20 544 5518; Rácz Dóra: +36 30 914 5874. Program információk: +36 30 657 1792-os telefonon kaphatók. Honlapok: www.lovasbazis.hu; www.sostocsarda.hu

KI