Halasi sikerek a Bringa Fiesztán
Sport

Halasi sikerek a Bringa Fiesztán

Kincsesbányán rendezték augusztus 7-én az V. Bringa Fieszta országúti kerékpárversenyt. Kiskunhalason ugyan nem működik a szakágban sportegyesület, ennek ellenére több tucat amatőr és hobbi országúti kerékpáros gyűjti több éve a kilométereket városunk környékén. A közel három éve Berzátzy Gábor által életre hívott Pedál és Caffe nevű amatőr bringás csapat hétről-hétre szombati és vasárnapi napokon közös tekerést kínál az érdeklődőknek. Közülük többen is nyeregbe szálltak a Bringa Fiesztán és jó teljesítményeket, tisztes helytállást értek el az erőpróbán.


Hasznos és komoly terhelést jelentő divat lett hazánkban az utóbbi években az országúti kerékpározás. Kiskunhalas e tekintetben gyűjtőhely lett, mert sokan hódolnak városunkban is a rendkívüli állóképességet kívánó sportágnak. Hét közben jellemzően önállóan róják a környékbeli országutakat a halasi pedálosok, hétvégén pedig a közös hajtás élményét osztják meg egymással a Pedál és Caffe nevű Facebook csoport tagjai, köztük különböző korú és képességű férfi és női bringásokkal.


A csapatnak nem elsősorban a versenyzés a célja, de a megméretésektől sem tartják távol magukat. Az elmúlt hétvégén, a Kincsesbányán rendezett Bringa Fiesztán két hölgy és hat férfi indult különböző kategóriákban és távokon Halasról. Őket segítette frissítővel, biztatással Nánai József és Kis Csaba. Utóbbi jóvoltából fotókon is ízelítőt kaphatnak olvasóink a verseny légköréről.


A halasi csapat tagjainak eredményei:
Férfiak:
A felnőtt versenyszámban 104,4 km-es távon 8. lett Seres Gábor (2:39:20). A korosztályos versenyekben a Master I. kategóriában Tóth Tamás a 104,4 km-es távon (3:06:31) 18. helyezést ért el. A Master II. csoportban(87 km) indultak a legtöbben, 73-an. A kategóriában Albert Zoltán a 44. (2:33.38), Váradi Krisztián az 50. (2:46.01) helyen értek célba. A Master III-as kategóriában 69,6 km-et hajtott a mezőny, amiben Bencsik Lukács 9. lett (1:57.32), mögötte azonos idővel Szentirmai Péter a 10. helyen ért haza.


Nők:
A felnőtt női mezőnyben 52,2 km-t kellett tekerni. A felnőtt korosztályban Molnár Regina 12. lett (1:55.12). A szenior csoportban szintén a felnőtteknek kiírt távon Tegzesné Kothencz Ágota éppen lecsúszott a dobogóról és a 4. helyen (1:55.00) pedálozott a célba.


Kovács Iván

Fotók: Kis Csaba