Történelmi döntetlen
Sport

Történelmi döntetlen

Emlékezetes, eseménydús mérkőzésen mutatkozott be a megyei III. osztályú bajnokságban a Szilády RFC. Tizenéves játékosokkal, néhány rutinosabb labdarúgóval megerősítve vágtak neki a szezonnak, arra nem volt példa a klub történetében, hogy felnőttek között mérette magát meg valamelyik csapat. Négy gól, öt kapufa, nagy védések, szóval aki ott volt a meccsen, nem unatkozott. 

 
 
 
Július elején dőlt el, hogy elindul a megyei III. osztályú bajnokságban a Szilády RFC. Ez történelmi döntés volt, mivel ilyenre még nem volt példa a klub történetében. A felkészülés során kevés sikerélmény volt, ugyanis a vereségek száma több volt, mint a győzelmeké. Ennek ellenére optimistán vágtak neki a szezonnak, azt mondják a fiúk, nincs vesztenivalójuk.
A Bácsbokod elleni premier első félidejében is élvezetes játékot láthatott a közönség. Nem tűnt úgy, hogy ez a megyei foci harmadik vonala. Voltak egészen jó megoldások, előbb Faddi Dávid, az RFC tinédzser kapusa, majd a vendégek rutinos hálóőre is szépen védett. Kapufának is tapsolhattunk, a 30. percben megszületett a gól, amely úgy kerül be a krónikákba, mint a klub történetének első találata a megyei III. osztályban. Modok Marcell szép mozdulattal lőtt a léc alá.
A küzdelemre sem lehetett panasz, de nem volt kirívó durvaság. A bokodiak is ügyesen terelgették  labdát. Egy szép akció végén, pillanatokkal a félidő lefújása előtt Salamon Attila egyenlített. A találat előtt egyébként az RFC a vendégek térfelén vesztettek labdát, ebből indult az akciójuk.
A szünetben volt mit mondani mind a két oldalon. A második játékrészben sem unatkoztak a nézők. Volt helyzet és védés is mind a két oldalon. Gieszinger Péter szabadrúgása a hosszú alsó melletti kapufán csattant, majd öt perccel később fordítottak a vendégek. Elsőre még nagy bravúrral védett Faddi Dávid, de Szőlősi Sándor újrázása a kapunkban kötött ki. Az RFC nem adta fel, előbb egy zúgó felső léces lövést eresztettek meg, majd Kaszap Attila lőtt óriási gólt jó 18 méterről. 
A hátralévő időben sem unatkoztak a nézők, az volt az egyik kérdés, hogy beszáll-e a meccsbe a 63 éves(!) Pulai György a bokodiaknál. Gyuri bácsi annyit mondott, bemegy és rúg két gólt. Végül is nem cserélte őt be az edző Aladics Tamás, de a korelnök szemmel láthatóan is fontos eleme a csapatnak. Több gól már nem esett, viszont a két edző azt mondta az értékeléskor, igazságos eredmény született, egy jó, élvezhető mérkőzésen. Kiskunhalasi Szilády RFC - Bácsbokod 2-2 (1-1).
Jáger Levente