UKSC parádé Vadkerten
Sport

UKSC parádé Vadkerten

Két korosztályban indult és kézilabdázott a hétvégén Soltvadkerten szervezett utánpótlás tornán a Kiskunhalasi UKSC U14-es és U12-es fiú csapata. A két napos tornára Nagy Ernő, Nagy Bence és Gillich Szilárd edzők készítették fel a csapatokat. A tehetséges fiatalok mindkét korosztályban dobogós helyen végeztek a torna végelszámolásánál és még a tornaválogatott csapatokba is kerültek UKSC játékosok.


Szombaton a 2002-2003-as születésű kamaszok léptek pályára. Nagy Ernő és Nagy Bence tanítványai jó hangulatú, küzdelmes, kimerítő mérkőzéseken a III. helyet szerezték meg az aranyérmes Békés, az ezüstérmet begyűjtő hazai csapat mögött és a Szeghalom együttese előtt. A korosztály tornaválogatottjába Lengyel Péter került be Kiskunhalasról.

Vasárnap a 2004-es születésű ifjak mutatták be kézilabda tudásukat és tették le névjegyüket a tornán résztvevő csapatok előtt.

vadkert02

Először a szomszédvári rangadón, az örök rivális Soltvadkert korosztályos csapatát verték meg a fiúk, majd egy káprázatos második félidőt produkálva a Békésiektől is jobbnak bizonyultak egy góllal. Némi pihenőt követően a Bácska ellen gond nélkül nyertek Gillich Szilárd tanítványai. Az utolsó, mindent eldöntő mérkőzésen Szeghalom volt az ellenfél. Az első perctől kedve jól védekeztek a csapatok, nagyon kevés gól esett a mérkőzésen, de az UKSC felülkerekedett és az I. helyen végzett. Lengyel Szabolcs és Juhász Döme került be a tornaválogatottba.

vadkert03

A két nap alatt a tornán remek, hajtós, izgalmas meccseket láthattak a kilátogató nézők. A csapatok és az edzők, valamint a házigazda soltvadkerti szervezők minden dicséretet megérdemelnek.

Forrás: UKSC információ