Regionális melegítés a tenyészre
Sport

Regionális melegítés a tenyészre

Színvonalas regionális díjugrató lovasverseny ígérkezik szeptember 17-én Kiskunhalason. Szombaton, a Hirling József Lovasparkba látogató sportbarátok nagy mezőnyt láthatnak. A startszám csütörtök délelőttre elérte a 175-öt, amely tovább növekszik a nevezési határidő befejezéséig. A nyolc versenyszámban amatőrök, utánpótlás lovasok és felnőttek is nyeregbe szállnak. A rajtlistát böngészve a helyi lovasok színe-java a füves arénánkba jön versenyezni, de jó néhány országosan jegyzett díjugrató lesz vendége a rendező Lovas és Szabadidő Központ Kft. rendezvényének.

 

 

Havonta egy-két nívós lovasversenyt rendeznek Kiskunhalason. A díjugratók szívesen jönnek hozzánk, mert a négy évszakos pálya bármilyen időjárási körülmények között megállja a helyét. A rendező a pályák igényes karbantartása miatt folyamatosan kiváló minőségű talajt biztosít, ami ezúttal a melegítési lehetőséget kínálja majd.

 

Korszerű és kiváló a füves talaj
A karbantartása körülményesebb, munkaigényesebb, de a füves pálya is készen áll mindig a lovasok fogadására. Most ezt részesítik előnyben a szervezők és a füves arénában szállnak lóra a sportolók a helyezések eldöntéséért. A számokat 90 cm-en kezdik, majd fokozatosan emelkedik a magasság és nehezednek a pályák. A legnagyobb magasságú kört délután 4 óra körül láthatják a nézők. A 130 cm-es magasságon kétfázisos versenyszámot rendeznek és már 25 startot regisztráltak a versenyirodában.

25 nevező halasi színekben
Ritkaság, hogy olyan nagyszámú helyi érdekeltségű lovas száll nyeregbe, mint a szombati regionális versenyen. Ez is jelzi, hogy mennyire megerősödött a részben megújult lovasiskolai infrastruktúra iránti helyi érdeklődés. Akik a hazai lovasoknak kívánnak szurkolni, azok jó ha átböngészik a következő felsorolást. Fazekas István, Fodor Gábor, Füzér Gábor, Weinhardt Virág, Nagy Sándor, Füzér Flóra, Füzér Zsófia, Szikora Beáta, Mezei Lívia, Szőke Viktor, Kocsis Flóra, Bíró Luca, Cseppentő Réka, Atkári Lujza, Kovácsné Vetró Andrea, Kiss Lizanna, Nagy Liza, Bihari Csenge Bianka, Horváth István, Endrédi Tekla, Ács Alexandra, Szőr Fruzsina, Pintye Réka, Kis Evelin, Dudás Vanda. Jó sor és nagy sor. A helyi lovasok mellett olyan országosan és nemzetközi szinten jegyzett lovasokat is biztathatnak a látogatók, mint Krúcsó Szabolcs, Czékus Zoltán, Rezgő Zoltán, Babó Szilvia és Heibl Ágnes.

18 év után újra tenyészverseny Halason
A szombati regionális verseny iránt azért is nagy az érdeklődés, mert két hétre rá az Országos Díjugrató Tenyészversenyre kerül sor, szintén a füves pályán. Ez jó lehetőség hozzászoktatni a lovakat, lovasokat az egyre ritkább gyeptalajú pályához. Éveken át rendezték Kiskunhalason az országos tenyészversenyt. Szeptember 30-tól október 2-ig visszatér őshazájába, városunkba az országos tenyészverseny. A Hirling József Lovasparkba (Fazekas Mihály utca 1.) a regionális és a tenyészversenyre ingyenes lesz a belépés.
KI