Jó kis meccsek voltak...
Sport

Jó kis meccsek voltak...

Két napon át csattantak a kesztyűk, a pofonok, záporoztak az ütések a XVI. Testvérvárosok Kupáján a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakgimnázium és Gimnázium tornacsarnokában. A régió legrangosabb ökölvívó eseményén 15 egyesület, 103 sportolója állt ringbe. Szombaton és vasárnap összesen 42 meccset láthattak a sportág szerelmesei, akik szép számban látogattak ki a jeles rendezvényre. Jó kis meccsek voltak - így értékelte a kupát Mester Sándor, a házigazda Halasi Box Club elnökségi tagja.

 
Az elmúlt másfél évtizedben a régió legjelentősebb ökölvívó eseményévé nőtte ki magát a Testvérvárosok Kupája. A rendező Halasi Box Club hívó szavára 15 egyesület 103 versenyzőjét küldte a régi klasszikus helyszínen, a Tekó sportcsarnokában felállított ringbe. Mint megtudtuk: szombaton és vasárnap is kiemelkedően jó meccseket láthatott a közönség. Az éles kupameccsek mellett bemutatómérkőzéseket is rendeztek, ezek az összecsapásokat is élvezte a publikum.
A kupa legnagyobb és legemlékezetesebb ringrandevúja vasárnap délelőtt volt, mégpedig az utolsó csatában. A halasiak versenyzője, Kertész Kovács Ádám bokszolt egy izgalmas, színvonalas mérkőzést a lengyel Kristof Twardowski ellen. A közönség végigtombolta a két fiú összecsapását, amely azzal ért véget, hogy Ádám egy belharc során véletlenül beletérdelt riválisába, ezért megintették. A küzdelem egyébként teljesen kiegyenlített volt. nem véletlenül, hogy ezt a meccset ítélték meg a kupa legjobbjának.
A kupa végén kiderült, hogy a Baja volt a bajnok, a házigazda a pontversenyben a 6. helyen zárt. A legjobb halasi versenyzőnek járó elismerést Jákob Klára vehette át (lenti képünkön). A Csenki Ferenc emlékdíjat 2016-ban Molnár Solti Melinda és Molnár Solti Judit érdemelte ki azzal, hogy évek óta segítik a halasi klubot, valamint a versenyek megrendezését. Ugyanezt az elismerést vehette át László Sándor, aki közel 400 (!) amatőr meccset vívott és egy évtizeden át edzette a halasi bunyósokat.
Jáger Levente
Fotók: Anda Péter