Isten éltesse, Józsi bácsi!
Sport

Isten éltesse, Józsi bácsi!

A legenda ismét futott egy nagyot, a tömeg pedig őt ünnepelte. Tabajdi Józsi bácsi jövő héten lesz 75 esztendős, ebből az alkalomból egész napos sport volt a Sóstó mellett. A futást ezúttal mindenkit az ünnepeltek ajánlotta fel. Több mint kétszázan jöttek el a jeles alkalomra, Józsi bácsi pedig egymás után fogadta a gratulációkat és az ajándékokat. 

 
 
 
Tabajdi Józsefet, mindannyiunk Józsi bácsiját ünnepeltük ma. Ki 5, 10, 15, vagy éppen 75 kilométernyi futással, mozgással tisztelte meg a halasi sportlegendát. Reggel nyolctól egészen délután öt óráig rótták a köröket, délután háromkor pedig az ünnepelt is csatlakozott.
Ekkor közel százötvenen vágtak neki a Sóstó-körnek, hogy aztán a befutónál, kettős sorfalat állva tapsolják meg az akkor beérkező Józsi bácsit és fiát, a kis Józsit. Felemelő pillanatok voltak ezek, bizony ott voltak a könnycseppek a szemek sarkában. Különleges ajándékkal kedveskedtek a sportbarátok, volt szív alakú kő, egy hatalmas fotómontázs a több mint fél évszázados pályafutás legemlékezetesebb pillanataival és egy különleges emlékplakett, amely majd a többi relikvia között lesz  kiemelt helyen Józsi bácsi szobájában. Érmek, serlegek, kupák társaságában.Barátok, tisztelők jöttek össze a kiváló hosszútávfutó kedvéért. Nemcsak Halasról, hanem az egész országból. Aki nem lehetett itt, az üzenetet küldött, sok jókívánsággal. Józsi bácsit körbevette a szeretet, a tisztelet. Felidéződtek a közös emlékek, futások, triatlonok, beszélgetések, ösztönzések, összekacsintások. A lábakban pedig ott van két egyenlítőnyi megtett kilométer. Jeszenszky Péter pedig nagyon készül a Spartathlonra, amelyet anno Józsi bácsi a 11. helyen zárt. 
- Aki egyszer elkezdi a futást, az nem tudja abbahagyni. Én is így tettem. Boldog vagyok, hogy ennyien eljöttetek- mondta az ünnepelt a Halasmédia érdeklődésére. Magunt részéről annyit tehetünk hozzá,  Isten éltesse, Józsi bácsi!
Jáger Levente
Fotó: Pozsgai Ákos (GALÉRIA)