Nagy különbség a rangadón
Sport

Nagy különbség a rangadón

Aki arra számított, hogy szoros mérkőzést játszik egymással a Kiskunhalasi UKSC a Kiskunmajsával, annak csalódnia kellett. A magasabb osztályba visszavágyó majsaiak az első percektől eltekintve magabiztosan vezettek, ahogy telt az idő, úgy nőtt a különbség a két csapat között. A szünetben tíz volt közte, ezt még kettővel megtoldotta a Kiskunmajsa a második játékrészben.

 
Jó, férfias kézilabdára lehetett számítani a megyei rangadón, amelyen a Kiskunhalasi UKSC fogadta a Kiskunmajsát. A hangulatra sem lehetett panasz, ugyanis a vendégdrukkerek síppal, dobbal, talán még nádihegedűvel is biztatták kedvenceiket. A hazaiak is szép számban maradtak a csarnokban az NB II-es meccs után,  és bizony ekkora szurkolótábor néha jól jönne a halasi focistáknak is. A találkozó hatvan percében inkább a majsai drukkereknek volt oka az örömre.
Az első percekben még tartotta a lépést a Kiskunhalasi UKSC a másodosztályt ismét megcélzó Kiskunmajsával. A keményen, határozottan védekező és egy jó kapusteljesítménnyel is rendelkező vendégek azonban felőrölték a halasiakat. A küzdenitudásra és az akaratra nem lehetett panasz, az UKSC ebben méltó partnere volt a vendégeknek. Viszont a támadásaik befejezése pontosabb volt, helyenként gyorsaságban is felülmúlták a hazaiakat. A szünetben így már tíz gól volt a különbség, tulajdonképpen el is dőlt a két pont sorsa.
A szünet után kevesebb gól esett, az UKSC jól tartotta magát. Ezzel együtt is még két gólt hozzá tudott tenni a különbséghez a Kiskunnmajsa. Az újonc és formálódó halasiaknak még túl nagy falat volt a korábban magasabb osztályban is szereplő vendégcsapat. Kiskunhalasi UKSC - Kiskunmajsa 14-26 (6-16). A halasi gólokon Harkai Dávid 6, Forgó László 3, Szabó Tamás 2, Mihók Patrik 1, Ruskó Dávid 1, Szabadi Attila 1 osztozott. A majsaiak legeredményesebb játékosa az 5 gólig jutó Gál Csaba volt.
Jáger Levente
Fotók: Kovács Iván