Tekó, Szilády: hibátlan rajt (galériával)
Sport

Tekó, Szilády: hibátlan rajt (galériával)

Pénteken nem sokkal  fél egy után elrajtolt a 44. Rákóczi Kupa. A rangos középiskolás megméretésre idén is tíz csapat nevezett. - Nagyon nagy élményt éltem át Kiskunhalason, van reménye a magyar focinak - fogalmazott megnyitó beszédében Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó. A nyitómeccs kellőképpen megalapozta a hangulatot, a házigazda Tekó óriási csatában legyőzte a Gyöngyöst. Az első nap nyolc mérkőzés rendeztek, a tavalyi döntősök hibátlanok.

 
 
 
 
18:45 Hibátlanok
Különösebb meglepetés nélkül ért véget az első nap. A két tavalyi döntős két külön csoportban van és olybá tűnik, eddig magabiztosan menetelnek a továbbjutás felé. A Szilády egy roppant nehéz meccset hozott a Humán ellen, ugyanilyen volt a Tekó győzelme a nyitómeccsen, a Gyöngyössel szemben. A folytatás mindkét csapat számára gólzáport hozott, úgyhogy az előző esztendő finalistái jól kezdték a kupát. Persze a házigazda számára igazi értékmérő lehet szombaton a két évvel ezelőtti bajnok Magyarkanizsa és a tavalyi bronzérmes Sepsiszentgyörgy elleni találkozó. Ha egyet nyernek a Dózsa-fiúk, akkor továbbjuthatnak. A Szilády rangadót játszik a Bibóval, ott sok minden eldőlhet.
18:00 Humánus döntetlen 
Rangadót hozott a nap utolsó mérkőzése. A Bibó és a Humán, ahogy arra előzetesen számítani lehetett, nagy meccset játszott. A B-csoportban az első meccsen a legszebb focit a gimnazisták mutatták, mégis kikaptak az orosháziaktól. A Humán viszont a tavalyi bajnok Sziládytól szenvedett vereséget. A két halasi iskola küzdelmes, változatos meccset játszott. A bibós lábakon szépen folyt a labda, az egyik ilyen támadásból meg is szerezte a vezetést Molnár Csaba csapata az első félidőben.  A szünet után mindkét oldalon volt esély a gólszerzésre, a Humán egyik ilyenből betalált, így a két csapat megosztozott a pontokon. Holnap lesz még remény a javításra.
17:00 Hetes, hatos
A tavalyi döntő két résztvevője magabiztosan hozta a saját második mérkőzését. A Tekó az első percektől kezdve fölényesen játszott a Kecskemét ellen, csupán az volt a kérdés, mikor születik meg az első gól. Miután ez megtörtént Andróczki Máté jóvoltából már csak az volt a kérdés, mennyi találatnál állnak meg Dózsa Zsolt tanítványai. A fiúk élvezték a focit és ez gólokban is megmutatkozott. A 7-0 önmagáért beszél. A Szilády is gólzáporos meccset játszott a Sárospatakkal. A kupa védője egyetlen gólt engedélyezett ellenfelének, a játékosok pedig hatszor vették be az ellenfél kapuját.  
Elkezdődött...
Teljesen megtelt a Kossuth utca sportcsarnok a 44. Rákóczi Kupa ünnepélyes megnyitójára. Tíz csapat nevezett a mérkőzéssorozatra, a vendégeket, a játékosakat, edzőket, szurkolókat Téglás László, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakgimnázium és Gimnázium igazgatója köszöntötte. Elfogadta a szervezők meghívását Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó is, aki szerint fantasztikus élmény ennyi néző előtt játszani.
- Örülök, hogy itt lehetek. Nagyon nagy élmény éltem át Kiskunhalason, van reménye a magyar focinak. Mindenkinek elmondom majd, hogy itt milyen remek kupát szerveznek, jó játékosokkal. Hajrá, Kiskunhalas! - fogalmazott az olimpiai bajnok labdarúgó.
A nyitómeccset a hagyományoknak megfelelően a házigazda játszotta, ezúttal a Gyöngyös ellen. Egy éve az első meccset elbukta a Tekó, ezt most nem szerették volna átélni. Ennek megfelelően nagy elánnal vetetették bele magukat a küzdelembe. Andróczki Máté, Torma Barnabás és László Dániel is gólt szerezhetett volna, ám Vastag Levente, a vendégek kapusa kiválóan védett.
Volt dolga a halasi Frittmann Patriknak is. A három pont sorsa a második félidőben dőlt el. Egy szabadrúgást Torma Barnabás küldött kapura, ami megpattant egy védőn, Hadusovszki Áronon és a vendégek kapujában kötött ki. Tekó - Gyöngyös 1-0. 
 
A pénteki program:
Tekó - Gyöngyös 1-0
Szilády - Humán 2-1
Magyarkanizsa . Sepsiszentgyörgy 1-1
Bibó - Orosháza 1-3
Tekó - Kecskemét 7-0
Szilády - Sárospatak 6-1
Gyöngyös - Magyarkanizsa 1-2
Humán - Bibó 1-1
 
Jáger Levente
Fotók: Anda Péter (GALÉRIA)