Sportgála: a legjobbakat jutalmazták (galériával)
Sport

Sportgála: a legjobbakat jutalmazták (galériával)

Ünnepélyes keretek között, a Csipkeház nagytermében köszöntötték Kiskunhalas legjobb sportolóit egy gála keretében. Mint kiderült: 2016-ban remekeltek a halasi versenyzők, volt Európa-bajnok, világbajnoki helyezett, többszörös országos bajnok is. Elismerték a legjobb edző, esélyes sportoló teljesítményét, de jutalmat vehetett át az év sporttámogatója is. A polgármesteri különdíjjal egy húsz esztendős sikersorozatot ismert el a városvezetés.

 

Második alkalommal döntött úgy a város, hogy a legkiválóbb sportolóit, sportvezetőit, edzőit, szponzorokat egy gála keretében köszöntik. Kiskunhalas jelképe a csipke és a sport, nem véletlen, hogy a jeles eseménynek éppen a Csipkeház volt a házigazdája. Az ünnepségen Fülöp Róbert köszöntötte a megjelenteket, majd következett a díjátadás. A tavalyi teljesítmények alapján több sportág képviselői voltak az elismertek között. Elsőként Juhász Adél úszó vette át az év női sportolójának járó kitüntetést, majd Jeszenszky Péter, az év férfi sportolója volt a kitüntetett.

dij01

Az év csapata a Halasi Tenisz Club OB II-es bajnokságot nyert válogatottja lett (Csányi Szabolcs, Taskovics Gellért, Taskovics Teodor, Vizi Zsombor Zoárd, Koczka Gergely, Szabados János, Kovács Ádám, Maráczi Gergely, Árva Ádám, Szenczi Lajos, Elek Róbert, Renner Tibor, valamint Kocsis József csapatkapitány.

dij05

Az utánpótláskorúak között Juhász Janka úszó és Jerémiás Donát atléta volt a díjazott, utóbbi éppen versenyen öregbítette Kiskunhalas hírnevét, így édesapja, Jerémiás Péter vette át a díjat. Az év utánpótláscsapata a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület 4x200 méteres felnőtt országos bajnok gyorsváltója (Juhász Janka, Vas Luca, Szilvási Gréta, Juhász Adél) volt a díjazottak.

dij02

Idén az év esélyes sportolója Vincze Imre labdarúgó lett. Az év edzője a birkózók szakvezetője Csapi Antal, az év sporttámogatójának járó elismerést a KB Autoteam Kft. vehette át. Polgármesteri különdíjban részesült az idén 20 esztendős Halas-Fitness Egyesület.

dij04

Az ünnepi műsorban közreműködött. Szűcs Nagy Liza, Rapavi Rebeka, Kurcz Alexandra és Sztojka Roland, valamint a Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar formációjának koncertje zárta a Sportgálát. Az ünneplés este hét órától, a Sóstó Csárdában megtartott Sportbálon folytatódik.


Szöveg: Jáger Levente

Fotók: Anda Péter (Galéria)