„Cél, hogy jól érezzük magunkat”
Sport

„Cél, hogy jól érezzük magunkat”

A Sport az Esélyért Kiskunhalasi Egyesület a házigazdája annak a grassroots labdarúgó tornának, amelyet a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség indított útjára. A Kossuth utcai sportcsarnokban hat település csapata focizott egymással, a lényeget az egyik résztvevő sportoló frappánsan fogalmazta meg, cél az, hogy jól érezzék magukat. A jelek szerint ez tökéletesen sikerült is.

 
 
- Kiskunhalas tökéletes házigazda, én sok lehetőséget látok a Sport az Esélyért Kiskunhalasi Egyesülettel való együttműködésre. Biztos vagyok benne, hogy lesznek még rendezvényeink a városban - nyilatkozta a Halasmédia érdeklődésére dr. Jády György, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség sportigazgatója, aki egy grassroots labdarúgótorna kapcsán érkezett városunkba. Kiskunhalas első alkalommal volt házigazdája ilyen rendezvénynek. A grassroots az amatőr, vagy más néven szabadidős labdarúgás különféle válfajainak a gyűjtőfogalma, amelybe belefér a gyerekek, a felnőttek, a veteránok, a futsal, a fogyatékkal élők és a nők játéka is
Az ünnepélyes megnyitón hat település, Baja, Kalocsa, Kiskőrös, Kecskemét, Homok, Szeged csapata sorakozott fel, őket a házigazda egyesület nevében Molnárné Gép Anikó elnök köszöntötte. Farkas Dániel Kiskunhalas alpolgármestere kiemelte, hogy a Kossuth utca sportcsarnokot hamarosan felújítják, így még méltóbb körülmények várják majd az ide látogatókat.  Dr. Jándy György sportigazgató szerint fontos az, hogy versenylehetőséget biztosítsanak a speciális szakiskolák tanulásban akadályozott sportolói részére.
A 15 perces mérkőzéseken elsősorban a játék, a mozgás volt a lényeg. Kemény párharcok, hatalmas gólok jellemezték a meccseket, de a lényeget egy bajai focista fogalmazta meg. - Cél az volt, hogy jól érezzük magunkat. Ez azt hiszem, sikerült -nyilatkozta érdeklődésünkre Kovács László. Molnárné Gép Anikó, a Sport az Esélyért Egyesület elnöke elmondta, hogy a szervezőcsapata és a focistái is már nagyon készülnek a jövő szombati, tizedik rendezvényükre. További részletek a szerda esti híradóban.
Jáger Levente (GALÉRIA)