(►) Bibó Kupa, ötvenedszer
Sport

(►) Bibó Kupa, ötvenedszer

Németországból, Svédországból, Erdélyből és az országunk minden tájékáról várnak vendégeket a legnagyobb múltú középiskolás diákkézilabda-tornára, a Bibó Kupára. A legendás sorozat 1968-ban indult a Szilády Áron Gimnázium bitumenes pályáján, az elmúlt 49 esztendő alatt több ezer játékos fordult itt meg, köztük sokan válogatottak, olimpiai, világbajnoki résztvevők lettek. A Bibó István Gimnázium szervezőcsapata már nagyon készült az ötvenedik kupára, amelyet március 10-12. között rendeznek.

 
 
Március 6-tól kezdődő hét a kézilabdáról szól a Kiskunhalasi Bibó István Gimnáziumban. Lesz nosztalgiamérkőzés a Szilády és a Tekó között, a gyermekeknek szivacskézilabda, de lesznek utánpótlás találkozók is, valamint pályára lépnek a közelmúlt legendás bibós, sziládys csapata is. Mindez felvezetése lesz az 50. Bibó Kupának, amelyet március 10-12. között rendeznek.
A csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón mutatták be a tizedikes Sándor Dániel tervezte logót, majd Csorba Imre igazgató arról beszélt, hogy az előkészületek végén járnak. Hozzátette: sikerült főtámogatóként megnyerni az ügynek az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkárságát, Kiskunhalas önkormányzatát és a Kiskunhalasi UKSC-t is. Ezen felül vállalkozók egész sora támogatja a jubileumi sporteseményt. Pintér András címzetes igazgató arra emlékeztetett, hogy az első kupagyőztes csapat tagjai mára már 68 évesek lettek. Örömmel újságolta, hogy Németországból, Svédországból, Erdélyből és az ország minden tájékáról várnak vendégeket, akik elfogadták a meghívást.
Dr. Mezei János 1968. óta látja el a versenytitkári feladatokat. Elmondta, hogy annak idején 160 csapatból választották ki azt a tizenhatot, amely részt vehetett a kupán. Minderre felfigyelt a szövetség is, mert a Szilády Kupa volt az alapja a későbbi országos középiskolás bajnokságnak. Emlékeztetett arra is, hogy számtalan válogatott került ki a halasi sorozatból. Lajkó Róbert testnevelő, az 50. Bibó Kupa egyik szervezője arról tájékoztatott, hogy hat lány és 6 fiúcsapat meccsel majd egymással. A felvezető programok március 6-án, hétfőn kezdődnek. A jeles jubileum kapcsán kiadvány jelenik meg, de lesz kiállítás is. Részletek az esti Híradóban.
Jáger Levente
Videó: Szakál Mátyás, Simon Zsófi