Aranyosak a sziládys lányok
Sport

Aranyosak a sziládys lányok

A Buborék volt a helyszíne a református általános iskolák országos labdarúgó-bajnokságának. A megméretésre Püspökladányból, Csurgóról érkeztek csapatok, a házigazda Szilády pedig kihasználta, hogy bő kerettel rendelkezik, ezért három válogatottat küldött műfűre. Az aranyérmet nem engedték ki a kezükből, pontosabban a nyakukból a halasiak.

 
 
 
Egyre népszerűbb a női labdarúgás és egyre tágul az életkor is. Kiskunhalason a Szilády-gimnáziumban komoly hagyománya van ennek, nem véletlen, hogy a református általános iskolák országos bajnokságának éppen az intézmény lehetett a házigazdája.
A hazaiak kerete bőséges, ezért hogy mindenki játéklehetőséghez jusson, három csapatot állított össze Csillag István és Zákány Sándor testnevelő. Ellenfélként pedig érkezett a Csurgó és a Püspökladány. Jó focit láthatott az, aki kilátogatott pénteken délelőttől a Buborékba. Bizony finom cselek és bivalyerős lövések váltogatták egymást, a küzdelemre sem lehetett panasz.
A dobogót a Szilády I., a Püspökladány és a Csurgó döntötte el egymás között. A mezőnyből kiemelkedett a hazai csapat, amely teljesen megérdemelten nyerte meg a tornát, a második helyen a ladányiak, míg a harmadikon a csurgóiak végeztek, a Szilády II. volt a negyedik, a Szilády III. pedig az ötödik. A gólkirálynő a hat találatig jutó Zsebi Petra (Szilády I.) volt.
Jáger Levente