Elképesztő! 22 gyermek menekült a határon
Sziréna

Elképesztő! 22 gyermek menekült a határon

Csikéria térségében koszovói menekült gyermekek tömegeit fogták el a határrendészek az államhatár közelében az elmúlt napokban. Menekültstátuszért folyamodtak, a kíséretükben lévő felnőttekkel együtt. Közben kettő embercsempészt is előállítottak a rendőrök.

Továbbra is özönlenek az illegálisan hazánkba érkező külföldiek. Csak az elmúlt néhány napban közel száz migránst fogtak el a rendőrök az államhatár közelében, illetve mélységi területen.

A bácsalmási határrendészek Csikéria térségében 37 – köztük 22 gyermekkorú – koszovói állampolgárral szemben intézkedtek. Illegálisan, engedély nélkül érkeztek Magyarországra az zöldhatáron át, a gyermekeket a Kiskunhalason, a Kárpát utcai Őrzött Szálláson, külön az ő részükre, kialakított, és nem rég átadott körletekben helyezték el. Mivel a csoport menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, így átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

embnagy

A kelebiai határrendészek az 53-as főúton ellenőriztek egy személygépkocsit és a benne utazó három személyt. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a szerb utasok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Fény derült arra is, a 22 éves szerb férfi és a 21 éves svájci nő, aki az autót vezette, Ausztria felöl érkeztek korábban Magyarországra, a harmadik utast, egy 47 éves szerb férfit, a szerb-magyar határszakasz közelében vették fel. A svájci nő és a 22 éves szerb férfi ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya. A 47 éves szerb férfit idegenrendészeti őrizetbe vették a rendőrök.

Szöveg-fotó: Pozsgai Ákos