Rendőrkézen a bócsai trafik másik kirablója
Sziréna

Rendőrkézen a bócsai trafik másik kirablója

Súlyos, életveszélyes fejsérülésekkel került a kiskunhalasi kórházba két hete a bócsai dohánytrafik tulajdonosa, aki két betörőt ért tetten az üzletében. Megsérült az egyik elkövető is, őt is a halasi kórházban ápolták, a másik tettesnek akkor sikerült elmenekülnie. Azóta elfogták a rendőrök a 30 éves abonyi férfit, akit a bíróság azóta előzetes letartóztatásba is helyezett.

Június 28-án a hajnali órákban tört be két férfi Bócsán a helyi nemzeti dohányboltba. Kiszerelték az üzlet ablakát, majd a trafikból kihordott dohánytermékeket zsákokba pakolták és a közelben egy kukába rejtették, hogy majd később elviszik.

A trafik tulajdonosa a helyszínen tetten érte a betörőket, akikkel dulakodásba keveredett. A férfit egy vasrúddal verték fejbe, életveszélyes sérülésekkel szállították a mentők a halasi kórházba, ahonnan később a szegedi klinikára vitték tovább.

Megsérült az egyik betörő is, a 29 éves bonyhádi férfit szintén a halasi kórházban ápolták, akit időközben előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság. Társának akkor sikerült elmenekülnie, a férfiről a nyomozóknak nem volt semmilyen információja, mert az elfogott betörő nem volt együttműködő a rendőrökkel.

Mostanra azonban a nyomozóknak sikerült beazonosítani a 29 férfit, akit abonyi otthonában fogtak el csütörtök kora reggel, azóta előzetes letartóztatásba is került. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást az ügyben. Az ellopott dohánytermékek előkerültek, a rendőrség lefoglalta.

Pozsgai Ákos
Fotó-videó: Rendőrség