Pofátlan betörőt fogtak hajnalban az Alsóvárosban
Sziréna

Pofátlan betörőt fogtak hajnalban az Alsóvárosban

Belegondoltak már, milyen lehet arra ébredni, hogy valaki áll az ajtajukban, és nem épp a legjobb szándékkal rugdossa, feszegeti azt?



Nos, az Alsóváros egyik csendes utcájában, ma hajnalban ilyen jelenetre ébredtek az ott élők.

bet01

Míg a lakók békés álmukat aludták, addig a bátor betörő villanyt kapcsolva végigjárt négy ingatlan, és vitt minden mozdíthatót, számára értékesnek tűnő tárgyat. Az ajtókat berúgta, felfeszegette, megjárt padlást, tyúkólat, garázst, kamrát.

bet02

Biztosan meg is szomjazott a nagy munkában, mert az egyik háznál bontott üdítőt magának, és be is készített plusz palackkal a táskájába, későbbre. Az ingatlanok mögött aztán talicskára pakolta a lopott szajrét, és mire az egyik ház bejáratánál szemben találta magát a tulajdonossal, addigra már a temetőben, és a közeli utca bokros részeibe is rejtett el holmikat.

bet03

A tettesnek sikerült elmenekülni a helyszínről, ám a pontos személyleírás alapján a rend őreinek „ismerősnek” tűnt az elkövető. Így azon a bokros területen, ahova több holmit is elrejtett, elfogták a betörőt, aki beismerte tettét, és elmondta, hogy hol vannak további lopott dolgok.

bet04

A pofátlanság netovábbja, ahogy a többszörösen visszaeső „dolgozott”. Hajnal egy körül kezdte a „melót” és szép nyugodtan végigjárta az ingatlanok melléképületeit, ahonnan ruhaneműket, zsugorfóliás cukrot, kerékpárt, elektromos fűrészeket, fűnyírókat és a már említett, talicskára összerámolt tárgyakat kívánta sajátjává tenni.

Tanulság?! Legyünk éberek, figyeljünk az apróbb neszekre is (még a szomszéd felé is), ne legyünk lusták felkelni, és szétnézni, ha gyanús hangokat hallunk, és nem utolsó sorban, ne akkor vásároljunk jó zárat, riasztót, vagy biztonsági kamerát, amikor a baj már megtörtént.

Kép-szöveg: Vadkerti Mónika
 
{phocagallery view=category|categoryid=1374|limitstart=0|limitcount=0}