Vádat emelnek a szerb drogcsempész ellen
Sziréna

Vádat emelnek a szerb drogcsempész ellen

Vádemelést javasol a halasi rendőrség egy 38 éves szerb férfi ellen, aki még márciusban közel 5 kiló marihuánát próbált meg becsempészni személygépkocsijával a tompai határátkelőhelyen Magyarországra.

A NAV pénzügyőrei a vámvizsgálat során a szerb férfi gépkocsijának hátsó ülése alatt, egy gumidugó alá rejtve bukkantak rá a kábítószergyanús növényi törmelékre. Az elvégzett gyorsteszt igazolta a vámosok gyanúját, mely szerint a barna ragasztószalaggal körbetekert csomagokban marihuána volt. A későbbi igazságügyi vegyészszakértő megállapította, hogy a növényi anyag kábítószernek minősülő úgynevezett delta-9-THC-t tartalmaz. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának nyomozói lefoglalták a kábítószert.

marihuana-vademeles

A szerb férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, majd őrizetbe vették. A rendőrség kezdeményezte a külföldi előzetes letartóztatását rendelte el a kiskunhalasi bíróság. Mostanra a szerb férfi ellen kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás lezárult a rendőrség a kelezett iratokat vádemelési javaslattal küldték tovább a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek.

Pozsgai Ákos