Bedugult a tompai határ (frissítve)
Sziréna

Bedugult a tompai határ (frissítve)

Mind a szerb, mind pedig a magyar határrendészek mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél előbb zökkenőmentes legyen az átjutás a tompai átkelőn. Pénteken kora estére bedugult a határ, a hazafelé tartó vendégmunkások áradata elérte az ország déli végeit.

 
Ahogy arra számítani lehetett és a határőrök fel is készültek rá, a hazafelé tartró nyugat- európai szerb vendágmunkások elárasztották a magyar országutakat és a déli átkelőket. Először Röszkén, majd Tompán is lehetett érzékelni a megnövekedett forgalmat. Pénteken kora este mind a szerb, mind pedig a magyar határrendészek, rendőrök igyekeztek kezelni a nem mindennapi helyzetet.
tompa1
Tompánál, a kelebiai bekötőútig értek a kilépők, volt olyan szakasz, ahol három sorban álltak egymás mellett az autók, buszok, kamionok. Valamennyi be-, illetve kiléptetőhelyen dolgoztak az egyenruhások, a sorban állók pedig igyekeztek türelemmel viselni a megpróbáltatásokat. A police.hu-n olvasható tájékoztatás szerint remény van arra, hogy késő estére jelentősen enyhül majd a zsúfoltság.
Kép-szöveg: Jáger Levente
 
21:12
A rendőrség legfrissebb tájékoztatása szerint megszűnt a dugó a tompai határátkelőn, a kilépő forgalom zavartalan. Az egyenruhások igen gyors és hatékony munkája meghozta az eredményt, a hatóságok azt ajánlják mindenkinek, hogy Röszke helyett inkább Tompát válasszák.