Lucky csodás megmenekülése a kútból
Sziréna

Lucky csodás megmenekülése a kútból

Egy kútba esett, vagy dobott kutyát mentettek ki a jánoshalmi tűzoltók és a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület aktivistája a napokban Jánoshalmán. A jószág keserves vinnyogására lett figyelmes a bejelentő, aki értesítette a tűzoltókat, ők pedig a halasi állatvédőket hívták segítségül.

Nem tudni, hogy bele esett, vagy szándékosan dobta bele valaki a városhoz közeli, külterületi részen lévő kútba a kistermetű kutyát. – A kút olyan magasan van, hogy oda a pici kutya biztos nem tudott felugrani, valószínűbb, hogy valaki beledobhatta a nyolc méter mély kútba a szerencsétlen állatot. Érthetetlen, hogy mit véthetett, mi lehetett a bűne, hogy így halálra ítélték. Mert csak azon múlott a jószág élete, hogy hangosan ugatott, amit a környéken egy jó szándékú állatbarát asszony meghallott és azonnal segítséget hívott – mesélte a történteket Rémánné Halmosi Éva, a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület elnöke.

luckykia 01

A kútban szerencsére nem volt víz, csak egy kevés sár, azt nyalogatta a kutya, ennek köszönhető, hogy nem száradt ki teljesen, viszont nagyon le volt fogyva, amikor a tűzoltók egy hosszú létrán lementek érte és a felszínre hozták. Az állatvédők állatorvoshoz vitték, nem voltak rajta sérülések, inkább csak a vízhiány és a lelki megpróbáltatások viselték meg jobban.

luckykia 02

Na és a sok bolha, amit a szőre alatt talált az orvos, a kezelés után azonban abból is kevesebb lett, mostanra pedig teljesen eltűntek belőle. Lucky, mert így nevezték el megmentői az aprócska kiskutyát, jelenleg a KÁE ideiglenes befogadójánál várja örökbefogadó új gazdáját. Akinek megtetszett Lucky csodás megmenekülésének története, és szívesen örökbe fogadná, az az állatvédők 06-30/591-45-17-es telefonszámán jelentkezhet érte.

Szöveg-fotó: Pozsgai Ákos