Kicsit sárga, de a miénk!
Sziréna

Kicsit sárga, de a miénk!

Már a második modern mentőautó állt szolgálatba csütörtöktől a halasi állomáson. A Volkswagen Crafter-en számtalan újítást vezettek be a másfél évvel ezelőtti típushoz képest, a gyors, kényelmes és minden szükséges mentéstechnikai eszközzel felszerelt autó már túl van az első bevetésein.

 
A halasi mentőállomás gépkocsivezetői nagyon vigyáznak a rájuk bízott járművekre. Példa erre a vadonatúj, csütörtöktől szolgálatban álló Volkswagen Crafter is, amelyet két, sáros úton történt bevetés után már le is mostak a pilóták. 
ujmentoibe
Gyors, kényelmes, nagyon jó vezetni és ami fontos, a betegtér is modern, minden kéznél van. Röviden így jellemezték a sofőrök és az ápolók az állomás új autóját. A sárga színű mentőautó csütörtök déltől szolgál Kiskunhalason és körzetében. 
kétmentő
Nagy József állomásvezető mentőtiszt azt mondja, ez már a második modern autó, amit az elmúlt másfél évben kaptak. A korábbi Volkswagenhez képest számtalan újítás történt, főként a betegtérben volt átalakítás. Praktikus megoldásokat alkalmaztak, amely megkönnyíti az ápoló dolgát. 
ujmentobelso
Megtudtuk azt is, hogy szolgálatba állását követő rövid időn belül már befutott egy riasztás, amelyre az új jármű vonult. Az új hordszéket is tseztelték már a mentők és azt mondják, beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az új VW Crafter egy régi Toyotát vált ki a szolgálatból.
ujmentoeleje
Kép-szöveg: Jáger Levente