Meghalt a kerékpáros, a sofőr elsétált (helyszíni fotóval)

Autójával gázolt, majd elhagyta a helyszínt vasárnap hajnalban egy keceli férfi. Az elütött kerékpáros a helyszínen meghalt, a vétkes sofőrt hat kilométerre a balesettől találták meg.

 
Tragikus baleset történt hajnali fél öt körül Kecel és Imrehegy között. Egy kerékpárost gázolt el egy autó, a biciklistán nem volt láthatósági mellény és világítása sem volt. Az ismeretlen személyazonosságú férfi életét vesztette. A baleset után a sofőr elhagyta a helyszínt, a rendőrök hat kilométerre a helyszíntől találták meg. A megyei főkapitányság tájékoztatása szerint az autó vezetője egy keceli férfi volt, budapesti utasa pedig megsérült, őt kórházba vitte a mentő. Egyelőre nem lehet tudni, hogy miért ment el a sofőr, vagy hogy fogyasztott-e alkoholt.
Jáger Levente
Fotó: Donka Ferenc (MTI)
 
Kecel felé sétált (10:00)
A rendőrség újabb részleteket közölt a hajnali balesetről. Kiderült, hogy az autót egy 43 éves keceli férfi vezette, aki a gázolás után elsétált a helyszínről. A járőrök hat kilométerrel odébb, Kecel közelében fogták el. Az ügyben a kiskőrösi rendőrkapitányság vizsgálódik.
 
35 éves áldozat
A rendőröknek sikerült azonosítani a baleset áldozatát. A 35 éves keceli férfi hazafelé tartott, amikor a tragédia történt. A nyomok alapján a felezővonal közelében haladt, nem volt rajta láthatósági mellény és a kerékpáron világítás sem. Az ütközés ereje akkora volt, hogy a kétkerekű darabokra szakadt. Miután a Mazda elütötte a férfit, az átsodródott a bal oldalra és nekiment egy fának.