Nem büntethető a kalapácsos gyilkos
Sziréna

Nem büntethető a kalapácsos gyilkos

Elmeállapota miatt nem büntethető az a 40 éves mélykúti férfi, aki tavaly szeptember 20-án brutális kegyetlenséggel, kalapáccsal verte agyon 36 éves élettársát. A megyei főügyészség indítványozta a gyilkos kényszergyógykezelését.

 
A megyei főügyészség sajtóközleménye szerint a 40 éves férfi a tettét azon a szeptember huszadikai reggelen előre eltervezte, kigondolta, hogy mi legyen a gyilkos eszköz. A vád azt is kihangsúlyozta, hogy az elkövető rendkívüli brutalitással ölt. Kiderült, hogy a férfi és 36 éves élettársa 2008 óta laktak Mélykúton, egy 8 éves gyermeket neveltek. A gyilkosságnak nem volt előzménye, a pár kapcsolata problémamentesnek tűnt.
 
Szeptember 20-án, közös bevásárlás után ért haza a nő és a férfi, negyed egy körül. A férfi az előszobéban magához vett egy kalapácsot, az asszony után ment a nappaliba és hátulról leütötte. A nő elvesztette eszméletét, ekkor párja mellé térdelt és még 4-5 alkalommal lesújtott rá, esélye sem volt az élettársnak a túlélésre.  
 
A gyilkosság után, ismerőse javaslatára feladta magát a rendőrségen. A megyei főügyészség most zárta le az eljárást. Megállapítása szerint előre kitervelt, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés a vád, az ügyben a kecskeméti törvényszék hozhat ítéletet. Az ügyészség megjegyezte azt is, hogy a vádlott jelenleg is ideiglenes kényszergyógykezelés alatt áll,  a beszerzett bizonyítékok alapján a 40 éves gyilkos nem büntethető.
Jáger Levente
Fotó: borsonline.hu