Több órás várakozás Tompán (frissül)

Megismétlődik a néhány héttel ezelőtti helyzet Tompán, ahová megérkeztek a nyugat-európai szerb vendégmunkások. Aki be akar lépni az országba, annak legalább három órát várnia kell.

 
Befejeződtek a szabadságok, így a Németországban, Svájcban, Ausztriában dolgozó szerbek elindultak visszafelé. Néhány héttel ezelőtt a kilépő oldalon volt torlódás, most a befelé jövőknek kell várakozni. A rendőrség tájékoztatása szerint ez elérheti a három órát is. A határrendészek minden lehetséges módon segítik az átkelést, és a szerb oldalon is igyekeznek az egyenruhások. Röszkén ettől is durvább a helyzet, ott hat órás a várakozási idő.
Jáger Levente
Archív fotó
Csökkent (16:04)
A rendőrség legfrissebb tájékoztatása szerint csökkent az autók sora Tompánál. A befelé jövő oldalon körülbelül egy órás várakozásra kell számítani. Röszkén még mindig hat órát kell várni.
Újra zsúfolt (18:20)
Fél hat körül arról érkezett jelentés, hogy alig félórára csökkent a várakozás Tompánál. Alig egy órával később már arról szólt a híradás, hogy a belépő oldalon ismét két órányi sor gyűlt össze. Röszkén továbbra is óriási a dugó, a várakozás öt óra.
Egy óra (szombat 9:30)
A legutóbbi hivatalios jelentés szerint Tompánál egy órás a várakozási idő a befelé jövő oldalon, kifele menet folyamatos a forgalom.  Röszként viszont mindkét oldalon durva a helyzet: akik el akarják hagyni az országot azoknak 2-3 órát kell a sorban állni, akik viszont be akarnak jönni, azoknak 6 órás a várakozás.