A nagymama megölését tervezte a várandós unoka is
Sziréna

A nagymama megölését tervezte a várandós unoka is

Elképesztő részletek láttak napvilágot a Zsaru magazin legfrissebb számában a júliusban megkéselt kiskunhalasi nagymama unokájáról. Mint arról a Halasmédia is beszámolt, a 15 éves tinilány barátja több késszúrással is megsebesítette álmában az idős asszonyt. A lap információi szerint a kamasz és a 19 éves szerelme együtt tervelték ki a nagyi megölését. A tervezett gyilkosság hátterében pedig az állt, hogy a lány teherbe esett a fiútól, miközben a nagymama tiltotta tőle.

 
Az 59 éves asszony annak köszönhette az életét, hogy a fiú egy centivel elvétette a szúrást, így nem ért létfontosságú szervet. Azért ő nevelte az unokáját, mert az édesapja külföldön dolgozik, és az anyja sem bírt vele, ezért magához vette. Klaudiát azonban teljesen megváltoztatta Zsolt, hanyagolta a tanulást, tiszteletlenül viselkedett a nagyanyjával, a házimunkában sem segített, többször megfordult a fejében az öngyilkosság gondolata is. A nagymama is rosszul viselte az unokájával megromlott viszonyt, ezért, eltiltotta a fiútól, és ha kell, intézetbe viteti.

A lány azonban egyre jobban kötődött Zsolthoz, sőt teherbe is esett tőle. Egy idő után azonban a nagymamának feltűnt, hogy Klaudia hasa elkezdett gömbölyödni és jó pár kilót felszedett magára. A Zsaru magazin birtokába jutott információk szerint a fiút megrontásért fel akarta jelenteni a nagymama a rendőrségen, a fiatalok ekkor határozták el, hogy elteszik láb alól.
 
mamagyilok02

Az idős nő július 17-én hajnalban arra ébredt, hogy valaki ráült az ágyára, és utána késszúrásokat érzett a nyakán, a mellkasán és a vesetájékán. Védekezett, ahogy tudott, puszta kézzel kapta el a kés pengéjét, ami eltört, a fiú ekkor elmenekült a házból. A nagymamát a mentők előbb a halasi, majd a kecskeméti kórházba szállították, viszonylag könnyebb sérülésekkel megúszta a támadást. Azonban, ha Zsolton múlik, már nem élne. Volt olyan szúrás, amelyik alig egy centire volt az egyik légfontosságú szervtől, nem sok kellett hozzá, hogy végzetes legyen.

A halasi és a megyei nyomozók forrónyomon kezdték meg a fiú felkutatását, néhány órával később már rendőrkézen volt. Zsolt beismerő vallomást tett, de állította, egyedül követte el tettét és nem sok mindenre emlékezett pontosan. A lap információi szerint arról is beszélt, hogy egyszer álmában a barátnőjét fojtogatta.

A nyomozók azonban a kezdetektől fogva kételkedtek abban, hogy egyedül követte volna el a támadást, egy hónap kellett ahhoz, hogy hozzájussanak a fiatalok telefonjaiból és számítógépeikről törölt levelezéseikhez, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy együtt tervelték ki az egészet. Kérdés volt az is, hogy az egyébként mindig gondosan bezárt ajtón, hogy jutott be a lakásba a fiú. Később a lány beismerő vallomásából kiderült, hogy kétszer is lehúzta a WC-t hogy Zsolt ez idő alatt oda érjen a nagymama ágyához.

A rendőrség aljas indokból előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés büntetettének kísérletével gyanúsítja a 19 éves Zsoltot, míg a 15 éves Klaudiát felbújtással gyanúsítják. Fiatal korára és terhességére tekintettel házi őrizetben várja további sorsát. A lap információi szerint apja házában várja a gyermeke születését.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos