Kattant az embercsempész kezén a bilincs
Sziréna

Kattant az embercsempész kezén a bilincs

Az embercsempész mellett 23 határsértő volt a terepjáróban, amikor a rendőrök megállították a járművet a szerb határ közelében. A német forgalmi rendszámú gépkocsi világítás nélkül próbált meg ellógni a határrendészek elöl, majd amikor sikerült feltartóztatni, a sofőr elmenekült a rendőrök elől, néhány száz méterrel arrébb azonban elfogták.

A hátrahagyott terepjáróból 23 szír állampolgár szállt ki, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért őket is elfogták és előállították őket. Meghallgatásuk során kiderült, hogy szeptember 18-án 20 óra után nem sokkal a zöldhatáron gyalog lépték át az államhatárt, majd terepjáróval, az embercsempész közreműködésével akartak Magyarország belsejébe jutni.

A magyar állampolgárságú 45 éves B. József ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya eljárást indított és őrizetbe vette. A 23 szír állampolgár menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, így átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

mene02

Csikéria és Tompa külterületén, az 53-as főúton összesen 59 koszovói és afgán felnőttet és gyereket fogtak el a határrendészek. Ők is a zöldhatáron át érkeztek illegálisan hazánkba. Valamennyien menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, így átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

Pozsgai Ákos
Fotó-Videó: Rendőrség