Balta landolt a bank kirakatában
Sziréna

Balta landolt a bank kirakatában

Egy baltát vágott a Raifeissen Bank ablakába egy kerékpáros férfi szerda este Kiskunhalason, a Bethlen Gábor téren. Az esetnek több járókelő is szem és fültanúja volt, az kapucnis, sállal az arcát eltakaró férfit mégsem sikerült elfogni. Információink szerint az elmúlt napokban több belvárosi üzlet kirakatát is bezúzták ismeretlen elkövetők, a rendőrség keresi a tetteseket.

 
Este negyed kilenc körül hatalmas zuhanó hangra lettek többen is figyelmesek a főtéren. Egy fiatal házaspár éppen a közelben sétált, akik egy kerékpáros férfit láttak eltekerni a bankfiók előtt.
 
A Halasmédia egyik munkatársa pedig éppen a szerkesztőségből lépett ki, amikor hallotta, hogy a bank közelében egy tárgy neki csapódik valaminek. Ő is látta a kerékpáros férfit, kapucnival a fején, az arcát egy sállal eltakarva, aki tekert lassan a kerékpárján az Eötvös utca irányába a régi postaépület előtt.
 
bankkirak02

Néhány perccel később a bank előtt a járdán találtak egy baltát, vélhetően azt hajította a kirakat ablakának az ismeretlen elkövető. Az újságírók autóval utána eredtek a titokzatos kerékpárosnak, miután értesítették a rendőrséget, a körülbelül 180 cm magas, 20 és 30 év közötti férfi azonban eltűnt a sötétségben.

A kiérkező rendőrök meghallgatták a szemtanúkat, információink szerint az elmúlt napokban több hasonló eset is történt a belvárosban, más üzletek kirakatát is betörték ismeretlen tettesek. A rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőket.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos