A halasi tűzoltók a legjobbak (videóval)
Sziréna

A halasi tűzoltók a legjobbak (videóval)

Azért az megnyugtató, hogy olyan tűzoltók vigyáznak ránk Kiskunhalason, akik sokoldalúak, jól képzettek és sportban is jeleskednek. Ezt alátámasztja a szerda délelőtti megyei verseny is, ahol a házigazdák voltak a legjobbak.

 
A Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség volt a házigazdája a két évente megrendezett megyei tűzoltósport-versenynek. Bajáról, Kecskemétről, Kiskőrösről, Kiskunfélegyházáról érkeztek csapatok a nem mindennapi próbatételre.
locsolo
Babud Jenő alezredes érdeklődésünkre elmondta, bár idén nem lesz országos bajnokság, mégis fontosnak tartották megszervezni a megméretést. A halasi tűzoltók szeptember 11-én ünnepelték fennállásuk 110. évfordulóját, ezzel a versennyel is tisztelegtek a jeles dátum előtt.
futotuzltó
Négy szám: a száz méteres akadályfutás, a 4x100 méteres váltó, a horoglétra-mászás és a kismotorfecskendő-szerelés várt a csapatokra. Mint megtudtuk a halasiak készültek a megméretésre, előzetesen Kollár Csaba hadnagy arra számított, hogy horoglétra-mászásban különösen jók lesznek a hazaiak.
 
Nos, ez a jóslat be is jött, a hadnagy például két alkalommal is remekül „létrázott” fel a mászóházra, ezzel ő lett a megye legjobbja. Egyéni összetettben ugyancsak halasi siker született, itt Huczek Zsolt törzsőrmester volt a bajnok. Csapatban Kiskunhalas, Kecskemét, Kiskőrös volt a sorrend.
csapatka
Kép-szöveg: Jáger Levente
Videó: Lázár Zsolt