Milliós segítség a mentőalapítványtól
Sziréna

Milliós segítség a mentőalapítványtól

Az eszméletlen, lélegeztetett, végtag törött betegek biztonságos szállításához nélkülözhetetlen eszközökkel gyarapodott a helyi mentőállomás. Ez a több mint másfél évtizede működő Kiskunhalasi Mentőalapítványnak köszönhető, amely a speciális rögzítőeszközök mellett bakancsokat, mobil hűtőt és hordágyat vásárolt, közel egy millió forint értékben.

 
Az Országos Mentőszolgálat ugyan biztosít mindent, amelyek az előírásokban szerepelnek, mégis szükség van speciális eszközökre. Ezekkel jelentősen javul a sürgősségi ellátás színvonala. A Kiskunhalasi Mentőalapítvány több mint másfél évtizedes működése alatt jelentősen hozzájárult a helyi mentőállomás fejlesztéséhez.
 
Legutóbb, közel egy millió forint értékben vásároltak speciális rögzítőeszközöket, a gyógyszerek tárolásához szükséges mobil hűtőt és hordágyat is. Sikerült a sofőröknek és az ápolóknak új bakancsokat is beszerezni. Malustyik László, az alapítvány titkára azt mondja, hogy éppen a napokban kapta meg a hivatalos értesítést, az adományokból idén 2,6 millió forint folyt be. Mint megtudtuk: már ennek a pénznek is megvan a helye, ugyanis az eszközöket folyamatosan korszerűsíteni, cserélni kell.
Kép-szöveg: Jáger Levente