Hazaengedték a megégett asszonyt
Sziréna

Hazaengedték a megégett asszonyt

Kormos, üszkös falak, szénné égett bútorok, berendezések. Ennyi maradt abból a családi házból, ahol tegnap este keletkezett tűz az Alsóöregszőlőkben. A házban lakó ötven év körüli asszony megégett a tűzben, a halasi kórházban ápolták.

Az épület teljesen kiégett, lakhatásra alkalmatlanná vált. A bútorok, az összes berendezés elégett, a tetőszerkezetet is több helyen megperzselték a lángok. A házban lakó középkorú nő az eddigi információk szerint, este hét óra után nem sokkal úgy akart begyújtani, hogy benzint locsolt a tűzhelybe, a felcsapó lángok megégették őt is.

tuzeset 01

A kiskunhalasi tűzoltók három szerkocsival érkeztek a helyszínre, a bokrokkal körbenőtt, dombon lévő házat azonban nem volt egyszerű megközelíteni a felázott sáros talajon. Mire a tűzoltók megérkeztek, egy gázpalack felrobbant és a negyven négyzetméteres épület már teljes egészében lángokban állt.

Még a késő esti órákban a helyszínre érkezett a városháza illetékese is, hogy felmérje, az önkormányzat miben tud segítséget nyújtani a bajba jutott családnak. A szomszédok elmondása szerint a házban a megégett asszony és a harminc év körüli fia lakott. A tűzben mindenük odaveszett.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos

{phocagallery view=category|categoryid=1421|limitstart=0|limitcount=0}