Sejtelmes sms – drága hívás
Sziréna

Sejtelmes sms – drága hívás

Sürgős, hívj vissza! – úgy tudni több halasi lakos kapott ezekben a napokban sms-t a telefonjára ezzel a szöveggel. Egyik olvasónk tanulságként kérte, hogy hozzuk nyilvánosságra a történetét.

- Kaptam egy sms-t ezzel a szöveggel épp el voltam foglalva, így nem is néztem a számot, hogy honnan érkezett a jelzés, automatikusan megcsörgettem. Úgy véltem valamelyik ismerősöm lehet, csak valamiért nem tud telefonálni. Amikor felvették idegen nyelven szóltak bele, mire rájöttem mi történt gyorsan leraktam a telefont, de már így is eltelt vagy 40-45 másodperc – meséli az asszony.

– Később a lányom figyelmeztetett, hogy hallott ilyen üzenetekről, és ha véletlen én is kapnék, ne reagáljak rá. Mondtam neki, hogy sajnos ez már megtörtént. Az interneten próbáltunk utánanézni a 220-as hívószámnak és úgy tűnik, hogy Gambiában kötött ki a hívásom. Nem tudom mennyi lesz majd a számla, de valószínűleg olyan 5 ezer forint körül - panaszolta a hölgy. - Szeretnék mindenkit figyelmeztetni, hogy legyenek óvatosak, nézzék meg milyen számra telefonálnak, mert én bizonyára egy szélhámosság áldozata lettem.

Szöveg: Fehér Erika
Fotó: Vercz András