Gyakorolták a téli vészhelyzetet
Sziréna

Gyakorolták a téli vészhelyzetet

A téli rendkívüli időjárásra felkészülve tartott úgynevezett törzsvezetési gyakorlatot a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes létszámú, 27 fős Operatív Törzse. A gyakorlaton részt vett a jánoshalmi operatív törzs mellett még egy helyszíni operatív törzs is.

Az ilyen gyakorlat célja, hogy veszélyhelyzetben minél jól működjön a különböző egységek közötti kommunikáció, a lakosságvédelmi intézkedések megszervezése, a katasztrófavédelmi eszközök megfelelő helyre való csoportosítása, a rendkívüli közlekedési események kezelésére készített intézkedési terv, a veszély-elhárítási terv és a polgári védelmi adattár vonatkozó részeinek készség szintű alkalmazása.

A gyakorlaton életszerű veszélyhelyzetet szimuláltak, valóságos feladatokat kellet végrehajtani, melynek során kiemelt szerep jutott a közlekedési balesetek hatékony felszámolásának, az útlezárások és forgalomelterelések szervezett kezelésének, valamint az úton rekedtek kijelölt melegedőhelyekre való eljuttatásának.

tuzgyakorlat2

A gyakorlat keretében a polgári védelmi szakterület a közbiztonsági referenseknek téli felkészítő szituációs gyakorlatot tartott, melynek célja a téli rendkívüli időjárással kapcsolatos feladatok kezelésének, végrehajtásának gyakorlása – tájékoztatott Kovács Andrea tűzoltó hadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.

Szöveg: Pozsgai Ákos
Fotó: Katasztrófavédelem